Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB’nin kurban bağışı toplama talebini reddeden İçişleri Bakanlığı’ndan geri adım

İBB’nin kurban toplama talebinin reddedilmesinin ardından gelen tepkiler sonrasında geri adım atıldı.

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıl kurban bağışı toplamasına izin verdiği İBB’ye ait İstanbul Vakfı’nın bu yılki talebininin reddedilmesine gelen tepkilerin ardından geri adı attı.

Sosyal medyada İçişleri Bakanlığı tarafından retweet edilerek duyurulan ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan kararda  “Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliği’nce tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir” denildi.

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıl kurban bağışı toplamasına izin verdiği İBB’ye ait İstanbul Vakfı’nın bu yılki talebini reddetti. Sergilenen tavrı anlamanın mümkün olmadığını vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Devletimizin bütün birimlerine, bütün kurumlarına, gerçekten vicdan sahibi bütün yöneticilerine sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Gelin, inancımızın ve insanlığın yanında durun” ifadeleriyle çağrıda bulunmuştu.

İlgili Haber:

Ekrem İmamoğlu isyan etti: Bunu istemeyen bir kişi var, o da İçişleri Bakanı!