Ana Sayfa İlçeler AKP’li Başkan’dan CHP’li halefine ‘Zafer Miğferi’

AKP’li Başkan’dan CHP’li halefine ‘Zafer Miğferi’

Seçim öncesi ev hanımlarına gram altın vadeden AKP’li Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 9 puan farkla gerisinde kaldığı CHP’li Alper Yeğin’e koltuğu devretti. Döğücü, devir-teslimde halefine ‘Zafer Miğferi’ takdim etti. Söz konusu miğferi Erdoğan, dört yıl önce Merkel’e hediye etmişti.

AKP'li Başkan'dan CHP'li halefine 'Zafer Miğferi'

İstanbul Sancaktepe’de 25 bin oy (9 puan) fark yiyen AKP’li Şeyma Döğücü, yeni Belediye Başkanı CHP’li Alper Yeğin’e ‘Zafer Miğferi’ hediye etti.

Sancaktepe Belediyesi’nde devir-teslim töreni yapıldı.

FİYATI DÖRT YILDA 10 KAT ARTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da üretimi 2 bin adetle sınırlı olan miğferi, 2020 yılında Türkiye’ye gelen dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel’e hediye etmişti. O zaman bin 950 liraya satılan miğferin şimdiki fiyatı ise 19 bin 500 TL.

Erdoğan, 24 Ocak 2020 günü Türk-Alman Üniversitesi’nin yeni binalarının açılış töreninde Merkel’e “Sırçalı Saray Aynası” ile “Zafer Miğferi” hediye etmişti.