Ana Sayfa İlçeler 📽️Oylar yeniden sayıldı, sonuç belli oldu. Hakan Bahçetepe,  Gaziosmanpaşa’nın yeni Belediye Başkanı

📽️Oylar yeniden sayıldı, sonuç belli oldu. Hakan Bahçetepe,  Gaziosmanpaşa’nın yeni Belediye Başkanı

ZONGULDAK’TA OY KULLANIMI SONA ERDİ. (ONUR ALTINDAĞ/ZONGULDAK-İHA)

Oylar yeniden sayıldı, sonuç belli oldu. Hakan Bahçetepe,  Gaziosmanpaşa’nın yeni Belediye Başkanı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayıldı. 848 oy farkıyla seçimi CHP adayı Hakan Bahçetepe kazandı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Tekrar sayılan 1.030 sandıkta Hakan Bahçetepe Başkanımız 848 oy farkla Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı” dedi.

İstanbul’da yerel seçimlerle ilgili itiraz süreci devam ediyor. CHP adaylarının yarışı önde bitirdiği Gaziosmanpaşa’da yeniden sayım süreci sona erdi.

Gaziosmanpaşa’da seçim yarışını CHP adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.47, AKP adayı Hasan Tahsin Usta da yüzde 40.01 oyla tamamlamıştı.

AKP’nin itiraz başvurusu sonrası Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda oyların yeniden sayımı saat 11.00 itibarıyla başlamıştı.

HAKAN BAHÇETEPE, GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Sayım saat 21.40 sıralarında sona erdi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bir kez daha hayırlı olsun Gaziosmanpaşa! Tekrar sayılan 1.030 sandıkta Hakan Bahçetepe Başkanımız 848 oy farkla Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı! Sandıktan çıkaran iradenin masa başında değiştirilmemesi için tarihi mücadele veren tüm yol arkadaşlarıma yürekten teşekkürler. Tam yol ileri…” dedi.

“BİRTAKIM DUYUMLAR ALIYORUZ”

Özgür Çelik, oy sayımının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

* “Mazbataların geciktirilmemesi gerekir. Birtakım duyumlar alıyoruz. İstanbul’un başka ilçelerinde mazbatalar geciktirildi. Ciddi oy farklarıyla kazandığımız ilçelerde de mazbatalar geciktirildi. Aldığımız duyumlar şudur: Bazı belediyelerde evrakların imha edildiğine yönelik, belediye içerisindeki bazı malzemelerin farklı farklı depolara taşındığına yönelik duyumlar alıyoruz. Buradan bir kez daha ifade etmek isteriz, o belediyede görev yapan idarecileri, belediye personellerini hukuk içerisinde davranmaya davet ediyoruz. Belediye başkanlarımız göreve geldiklerinde avukatlarımızla, hukukçularımızla çok titiz incelemeler yapacaklar.

* Bir başka mesele de şudur: Bir çifte standart vurgusunu da sürecin başından itibaren yapmıştık. O da şuydu: Rakip siyasi parti 2 ilçede itiraz gerçekleştirdi. Gaziosmanpaşa’da ve Beykoz’da. Beykoz’da sayım yapılmadı, önce Beykoz’da İlçe Seçim Kurulu rakip siyasi partinin yeniden sayım talebini reddetti. İl Seçim Kurulu, o talebi bozdu ve yeniden sayım kararı aldı. Hızlıca YSK’ya itiraz ettik. YSK da talebimizi kabul etti ve Beykoz’da yeniden sayım yapılmamasını ifade etti.

“YSK’YA BU 5 İLÇEYLE İLGİLİ BAŞVURU YAPACAĞIZ”

* Bugün Beykoz Belediye Başkanımız mazbatasını aldı. Ancak bizim halen Arnavutköy’de, Bahçelievler’de, Pendik’te, Ümraniye’de ve Fatih’te yeniden sayım talebimiz devam ediyor. İlçe seçim kurullarında ret kararı çıktı, İl Seçim Kurulu talebimizi reddetti. Yarın YSK’ya bu 5 ilçeyle ilgili başvuru yapacağız. Şunu söylüyoruz: Diyoruz ki ‘Gaziosmanpaşa’da yeniden sayım yapıldıysa bizim başvuru yaptığımız ilçelerde de yeniden sayım yapılmalıdır. Aksi taktirde bu çifte standarttır.’ Bunu da ifade etmiş olmak isterim.”

BAHÇETEPE: GAZİOSMANPAŞA KAZANDI

Bahçetepe, seçim sonucuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kadınlar kazandı, gençler kazandı, demokrasiye inananlar kazandı, kentsel dönüşüm mağdurları kazandı, öğrenciler kazandı, Gaziosmanpaşa kazandı! Teşekkürler Gaziosmanpaşa! Gaziosmanpaşa’ya hizmette tam yol ileri!” ifadelerini kullandı.