Ana Sayfa Başkandan Mesajlar İmamoğlu: Bir avuç insan haddini bilecek, cumhuriyet yöneticilerinin hadlerini bildiği rejimin adıdır

İmamoğlu: Bir avuç insan haddini bilecek, cumhuriyet yöneticilerinin hadlerini bildiği rejimin adıdır

İmamoğlu: Bir avuç insan haddini bilecek, cumhuriyet yöneticilerinin hadlerini bildiği rejimin adıdır

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı açıklamada; “Seçilmiş olsun ya da atanmış olsun hiç fark etmez. Bu rejimde hiçbir yönetici yani bizler kendisini bu şehrin ya da bu ülkenin sahibi asla göremez” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında İstanbullulara hitap etti.

AKP iktidarının anti demokratik politikalarını eleştiren Ekrem İmamoğlu, “Son yıllarda ne kadar aşağı doğru çekilirse çekilsin, ülkemiz ne yazık ki sıkıntılı hallere düşürülürse düşürülsün, kötü yönetilirse yönetilsin; ayakta kalabildiysek, hala gücümüzü, kuvvetimizi ve inancımızı diri tutabiliyorsak o güçlü cumhuriyet temelleri sayesindedir” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

“HEP BİRLİKTE YENİ BİR BAŞLANGICIN AŞAMASINDAYIZ”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken hep birlikte yeni ve büyük bir adım daha atmaya hazırlanıyoruz. Hedefimiz belli: Cumhuriyetin ilke ve değerleri üzerinde yükselen demokratik ve güçlü bir devlet olacağız. Hep birlikte olacağız. Huzurlu ve zengin bir toplum inşa edeceğiz. Ve bu topraklarda yaşayan herkes hem kanunlar önünde hem gerçek hayatta eşit ve özgür yurttaşlar olacak.

99 yıl önce çıktığımız yolculuğun yeni ve umut dolu bir safhasındayız. Hep birlikte yeni bir başlangıcın aşamasındayız. Türkiye’nin kaderini cumhuriyetin bu ülke için değerini bilen milyonlar belirleyecek. Sizler belirleyeceksiniz.

” />

“BİR AVUÇ İNSAN HADDİNİ BİLECEK”

Milli iradeyi hiçe saymak, adil rekabete dayalı ve çoğulcu bir siyaseti ortadan kaldırmak hevesi taşıyan bir avuç insan haddini bilecek, haddini… Biliyorsunuz cumhuriyet aynı zamanda yöneticilerinin hadlerini bildiği rejimin adıdır.

Seçilmiş olsun ya da atanmış olsun hiç fark etmez. Bu rejimde hiçbir yönetici yani bizler kendisini bu şehrin ya da bu ülkenin sahibi asla göremez. Görürse cumhuriyetin eşit ve onurlu yurttaşları gereğini yapar.

“HEP BİRLİKTE KOL KOLA, OMUZ OMUZA, YÜREK YÜREĞE İLERİ YÜRÜYECEĞİZ”

Düşürüldüğümüz bu zor durumları, zorlukları, ekonomik, siyasal, adalet, eğitim her hususta nasıl aşacağımızı yine milletçe biz biliyoruz. Dayatılmak istenen yönetim anlayışından, yasak ve baskılardan nasıl kurtulacağımızı hep birlikte çok iyi biliyoruz. Yapacağımız şey çok basit; hep birlikte kol kola, omuz omuza, yürek yüreğe ileri yürüyeceğiz. Cesaretle, neşeyle, kardeşçe, omuz omuza, kol kola ve hep birlikte, hep ileri yürüyeceğiz. Asla geri dönmeyeceğiz.

“100. YILDA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Kurtuluş Savaşı’nı böyle kazandık, bağımsızlığımızı böyle koruduk, korumaya devam edeceğiz. Her zaman haykırdık. Tam Bağımsız Türkiye dedik, cumhuriyeti böyle kurduk, böyle yaşatacağız. Hep birlikte yaşatacağız. Hep birlikte ve hep ileri yürüyerek cumhuriyetimizi güçlü bir demokrasiyle, tam ve gerçek bir adaletle hep birlikte taçlandıracağız. Yolumuz açık olsun. Cumhuriyetimiz kutlu olsun.

Az kaldı, millet ne derse o olacak. Bu cennet vatanda, bu güzel ülkede güneş 29 Ekim 1923’te çok güzel doğmuştu. Yine öyle olacak. 100. yılda her şey çok güzel olacak.