Yurdun dört bir yanındaki belediyelerden 29 Ekim mesajları

Yurdun dört bir yanındaki belediyelerden 29 Ekim mesajları

Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyeler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesajlar yayımladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine vurgu yapılan mesajlarda, Kurtuluş Savaşı’ndaki zaferin Cumhuriyetle taçlandırıldığı belirtildi.

Yurdun dört bir yanındaki belediyelerden 29 Ekim mesajları: En büyük çağdaşlaşma hamlesi

İşte Başkanların Mesajları

“YARIN HEPİMİZİN OLACAK”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Cumhuriyet’in 99. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj paylaştı. İmamoğlu, “Cumhuriyet ilelebet yaşayacak, yarın umut, huzur, bereket olacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu da, 29 Ekim öncesi bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet’in 99’ncu yıl dönümüne özel bir paylaşım yapan İmamoğlu, “Yarın hepimizin olacak. Cumhuriyet ilelebet yaşayacak; yarın umut, huzur, bereket olacak. Güzel yarınlarımız, hepimizin olacak. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

‘BU ZAFER , CUMHURİYETLE TAÇLANDIRILARAK, TARİHİMİZİN EN BÜYÜK ÇAĞDAŞLAŞMA HAMLESİ OLMUŞTUR’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yavaş mesajında, “Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız gücün gururuyla Ankaralı hemşehrilerimizin ve hürriyetinden asla taviz vermeyen milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara karşın büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülerek zaferle sonuçlandırıldığını vurgulayan Yavaş, “Bu zafer, cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Bizler de cumhuriyetimizin bize miras bıraktığı tüm değerlere sonsuza kadar sahip çıkacak, gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir başkenti birlik ve beraberlik ruhuyla inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir; üretimi artıran ve her alanda sosyal adaleti sağlayan bir anlayışla başkentimizi dünya başkentleriyle yarışan örnek bir başkent yapma gayretini sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi şükranla, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

‘YAŞASIN DEMOKRASİ, YAŞASIN CUMHURİYET’

Başkan Soyer yazdı: Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mesajı şu şekilde;

”Savaşlar ve işgallerle, güçlülerin zayıflara zulmüyle yazılan insanlık tarihinin karanlık döngüsü, bundan 100 yıl önce bu topraklarda kırıldı. Ekonomik ve askeri gücü arkalarına alarak yeni sömürgeler kurmak hayalindeki istilacılar ilk yenilgiyi burada tattı.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen tarihin en onurlu direnişi güçlülerin değil haklıların zaferiyle sonuçlandı.

Atatürk sadece bir askeri deha değildi. Çağının çok ötesinde bir liderdi. Halkının kaderine yön verecek yönetim şeklini daha Kurtuluş Savaşı yıllarında belirlemişti. Hedef Cumhuriyet’ti.
Ve savaştan bir yıl sonra zafere anlam katan o büyük adım atıldı. 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Cumhuriyet, Türk halkı için sıradan kavram değildir.

Ömrünü halkının istiklaline, bağımsızlığına ve özgürlüğüne adamış bir neslin, canı ve kanı pahasına kazanıp bizlere bıraktığı en değerli mirastır Cumhuriyet.

Halkın egemenliğidir. İnsan onuruna yakışan çağdaş demokrasinin temel taşıdır.

Egemenliği ulusa teslim eden yönetim şeklinin adıdır Cumhuriyet.

Kimsesizlerin kimsesidir.

Cumhuriyet, kibirli ve hak tanımaz emperyalistlere karşı kazandığımız görkemli zaferdir.
Anadolu halkı kendi kaderini tayin edemez, batılı sömürgecilerin himayesi olmadan çağdaş bir toplum olamaz diye düşünen mandacılara ve yerli işbirlikçilerine verilmiş en güzel cevaptır.

Cumhuriyet, ülkenin anahtarını işgalcilere elleriyle sunan, sonra da bir gün onların gemileriyle kaçıp giden teslimiyetçilere rağmen, bu toprakları canı pahasına kurtaran yurtsever Anadolu evlatlarının eseridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Cumhuriyet barışın tatlı güneşidir.” Cumhuriyeti demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacak olan ise bizleriz.

Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle ikinci yüzyılına taşımak, onu kurmak kadar önemlidir. Bunu başarmanın bir ayağı bayrağımızı, topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumaksa, diğer ayağı ise birbirimize iyilikle bağlanmak, toprağımızla, suyumuzla ve doğamızla uyum içinde yaşamaktır.

İzmir olarak kurtuluş mücadelemize önderlik ettiğimiz gibi Cumhuriyetimizin korunmasına da önderlik edeceğiz. Bunu bizi biz yapan toplumsal değerlerimizi koruyarak başaracağız.

Ve her ne pahasına olursa olsun, Atamızın bizlere emanetini, Cumhuriyetimizi koruyacağız.

Seneye bu günlerde yüzüncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’i çok daha güçlü kılacağız.

Bu kararlı duruşun ilk adımını Şubat 2023’te “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla düzenleyeceğimiz İktisat Kongresi ile atacağız. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında bizden sonraki nesillere bugünün Türkiyesi’nden pozitif, onları aydınlatacak, onlara ilham verecek ve onlara yol gösterecek mesajlar vereceğiz.

Bu tarihsel sorumluluk ışığında topraklarımızın bereketini artıracağız, refahımızı büyütüp, adil bir şekilde paylaşacağız.

Geleceğe umutla, cesaretle bakacağız.

Hedeflerimizle kararlılıkla yürüyeceğiz.

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında demokrasisi çok daha güçlü, çalışan, üreten ve hakça paylaşan bir Türkiye’yi el birliğiyle inşa edeceğiz.

Cumhuriyet’e hep beraber sahip çıkacağız.

Çünkü Cumhuriyet’te bağımsızlığımız var, egemenliğimiz var, geleceğimiz var.

Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet!”

‘CUMHURİYET’LE KALIN0 ATATÜRK’LE KALIN’

Başkan Böcek'in Cumhuriyet Bayramı mesajı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyetin 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Böcek’in mesajı şöyle;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Yüce Türk Milleti’nin azim, kararlılık ve destansı mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü milletçe kutlamanın gurur, heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ata’mızın 10. Yıl Nutkunda, ‘En büyük bayram’ olarak nitelendirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.

Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Her 29 Ekim bize inanmayı, var olmayı, bitti denilen yerden yeniden başlamayı hatırlatır. İmkansızın mümkün olduğu gün olan 29 Ekim, millet olmanın, özgür olmanın, biz olmanın gücünü hatırlatır. Özgürlük ve bağımsızlığı için var gücüyle mücadele eden Türk Milleti’nin en büyük kazanımı olan Cumhuriyet meşalesi, 99 yıldır hiç sönmeden yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Ömrünün her anını bu vatan ve bu Cumhuriyet için harcayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşamı boyunca birçok devrime imza atmış ancak en büyük devrimi Cumhuriyet olmuştur. Özgürlük ve bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi olan Cumhuriyetimizin, geleceğimizin teminatı gençlerimizin omuzlarında çok daha ileriye taşınacağına inancım tamdır.

Gelecek yıl bir asrı geride bırakacak koca bir çınar olan Cumhuriyetimizin 100. Yılını

sizlerle birlikte büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacağız. 29 Ekim Cumartesi günü tüm hemşerilerimi bayraklarıyla birlikte saat 19.00’da Konyaaltı varyanttan başlayacak Fener Alayı’na ve ardından saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Sefo konserine davet ediyorum.

Attığımız her adımda Ata’mızın izinden gitmeye, Cumhuriyetimize, Atatürk’ün devrim ve ilkelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yüzümüzü hep aydınlığa, özgürlüğe ve daha güzel yarınlara çevireceğiz. Cumhuriyetimizin 99. yılını bir kez daha kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet. Sevgiyle kalın, Cumhuriyet’le kalın, Atatürk’le kalın.”

‘GELECEĞİ AYDINLATIR’

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı neniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Ne mutlu Atamızın mirasına sahip çıkanlara, ne mutlu cumhuriyet değerleri için gece gündüz çalışanlara” vurgusu yaptı.

Taşdelen, Atatürk’ün ilçesi Çankaya’da tarihi sorumluluklarının bilincinde her gün daha fazla çalıştıklarını belirterek, “Çankayamıza ve ülkemize büyük eserler kazandırıyoruz. Büyük Atatürk’ün dediği gibi ‘Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Servet ve onun tabii neticesi olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır.’ Bu bilinçle, bu kararlılıkla, bu cesaretle hareket ediyor, hem ilçemize hem insanımıza hem de Atatürk’e ve O’nun kurduğu Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Ne yapıyorsak halkımız için yapıyoruz. Çünkü Atatürk’ümüzün bize mirası, halk için gece gündüz çalışmaktır. Biliyoruz ki geçmişin ışığıyla yol alanlar geleceği aydınlatabilir. Biz Atatürk’ün ışığıyla yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyetle, demokrasiyle, evrensel insan hak ve özgürlükleriyle yönetildiği sürece insanlık ailesinin bir parçası olacağına inanıyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİNİN TEMİNATI’

Taşdelen, milletin egemenliğine inandıklarının altını çizerek şunları kaydetti:

“Biz bu ülkenin her karışında, barışın ve kardeşliğin hakim olmasını savunuyoruz. İşte bütün bunların olması için Atatürk’e ve O’nun yol göstericiliğini rehber alıyoruz. İşte bu yüzden ‘İlelebet Cumhuriyet’, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyoruz. Ne mutlu Atamızın mirasına sahip çıkanlara, ne mutlu cumhuriyet değerleri için gece gündüz çalışanlara. Eşit yurttaşlık hakkının, adaletin ve demokrasinin teminatı Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun.”

‘BAĞIMSIZLIK DUYGUSUNU YAŞATACAĞIZ’

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı yazılı mesajında, Cumhuriyet Bayramı’nın Türk ulusunun en önemli bayramlarından biri olduğunun altını çizerek, “Demokratik, laik, eşit bir düzen üzerine inşa edilen cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız” dedi.

Yaşar, diğer İslam ülkelerine bakıldığında 99. yılını kutladığımız cumhuriyetin ülkemiz için ne kadar önemli bir kazanım olduğunun anlaşılabileceğini belirterek, “Cumhuriyetimiz hukukun üstünlüğüne, adalete, insanların eşitliğine inanan demokrasiye dayalı bir cumhuriyettir. Cumhuriyet hiçbir kesime ve zümreye ait değil, eşit yurttaşlık ilkesine dayanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sonsuza dek koruması gereken bir değerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yedi düvele karşı mücadele ederek mandacılığa ve sömürüye sonuna kadar karşı çıkarak tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Bizlere emanet edilen ve korumamız gereken bağımsızlık duygusunu sonuna kadar yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

‘İLK GÜNKÜ KADAR HEVESLİYİZ’

Mersin Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Vahap Seçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ nedeniyle yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılına ulaşmanın sevinci, gururu ve heyecanı içindeyiz. İkinci yüzyıla bir yıl kala, Cumhuriyet ideallerini yaşatmak adına ilk günkü kadar hevesliyiz. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

‘PEKİŞTİRMEK GÖREVİMİZ’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle paylaştığı kutlama mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk, kazandığı savaşlar ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ile aynı zamanda yeryüzündeki mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyet sayesinde bugün halk çocukları ülke yönetiminde pay sahibi olabiliyor, lider seçilebiliyor, vatandaşlarımız da memleketi kimin yöneteceğine karar verebiliyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletine amaç olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve pekiştirmek hepimizin görevidir. Cumhuriyetin temel değerlerinden sapmadan, bilimin ışığında ilerlemek, ülkemizi daha çağdaş ve her konuda güçlü hale getirecektir” dedi.

‘CUMHURİYET BAĞIMSIZLIKTIR’

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Bayramı’nın 99’ıncı yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında “cumhuriyet bağımsızlıktır” vurgusu yapan Büyükerşen, şunları söyledi: “Atatürk’ün, ‘en büyük eserimdir’ diyerek büyük bir onur ve gurur duyduğu Cumhuriyet, insan haysiyetine en çok yakışan rejimdir. Cumhuriyet bağımsızlığın, millet egemenliğinin tescilidir. Bu egemenlik bize demokrasinin yolunu sonsuza kadar açan en değerli unsurlardandır.  Ancak önemli olan o yolu, Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında yürümek, ülkenin bağımsızlığını korumak,  refahını vatandaşlarımıza en adil şekilde dağıtabilmektir. Bir rejim kâğıt üzerinde ne kadar kusursuz olursa olsun, hayatlarımıza sunduğu imkânlar ölçüsünde değerlidir. Atatürk bunu çok iyi biliyordu ve bunu gerçekleştirmek için Cumhuriyet’in hemen ardından ülkenin dört bir yanına fabrikalar kurdu, yollar yaptı, okullar yaptı. Ülkeyi demir ağlarla ördü. Büyük bir kalkınma hamlesi yaparak, her şeyiyle ülkeyi gençlere emanet etti. Atatürk’ü çağının en büyük lideri yapan; tam da bu özellikleriydi. Her Türk vatandaşının asli görevi kendisine devredilen bu kutsal emaneti, ne pahasına olursa olsun, korumak, kollamak ve yüceltmektir. O’nun da söylediği gibi, gençliğin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Gençlerimiz ve gelecek kuşaklar iyi bilmelidir ki; bu topraklar üzerinde kurduğumuz Cumhuriyet, Atatürk ‘ün önderliğinde çok büyük fedakârlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleşmiştir. Bu eşsiz kahramanlığın arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Sizlere emanet edilen bu büyük eserin her yönü ile geliştirilmesi,  her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet evlatlarının Atatürk ve arkadaşlarına borcu, aynı zamanda kaçınılmaz bir görevidir. Sevgili Eskişehirliler; Eskişehir her yönüyle bir Cumhuriyet şehridir. Öyle olmaya da devam edecektir. Atatürk’ün, “Eskişehir’i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli Mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır.” sözüne Eskişehirliler, Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet’e bağlılığını katlanarak büyüyen bir sevgi ile göstermeye devam etmektedir. Bu vesileyle başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; tüm Eskişehir’in ve güzel ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

‘CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: “Henüz 99 yaşında genç bir çınar olan Cumhuriyetin gölgesinde daha çok nesiller yetişecek. Bizler de Cumhuriyetimizi onlara emanet edeceğiz. Demokrasiye olan gönülden inancımızla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimize ve şehitlerimize verdiğimiz sözü tutacağız. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız”

YAŞASIN CUMHURİYET’

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün: “Cumhuriyet, Ata’mızın bizlere emanet ettiği en büyük miras demek. Bizi biz yapan Cumhuriyetimizin 99.yaşı, en büyük bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyet bu topraklarda ilelebet yaşayacak Türk Milleti Cumhuriyet’ine hep sahip çıkacak. Yaşasın Cumhuriyet.”

‘UMUTLUYUZ’

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: Cumhuriyeti’mizin ikinci yüzyılına doğru ilerlerken, 99. gurur yılımızda umutluyuz, heyecanlıyız ve bir o kadar da kararlıyız. Demokrasi vazgeçilmezimiz, bağımsızlık karakterimiz olacak. İkinci yüzyıla doğru ilerlerken; gençlerimizin en güzel dönemlerini gelecekten kaygı duyarak değil, aydınlık gelecekten emin, yaşama sevinciyle dolarak yaşamalarının teminatı olmak için çalışacağız.”

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ŞERDİL DARA ODABAŞI: DEVRİMLERİN TARAFINDAYIZ

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: “Cumhuriyet değerleri, bizim vazgeçilmez değerlerimizdir. Kadıköy Belediyesi olarak yaptığımız her hizmette, attığımız her adımda Cumhuriyet değerlerine sahip çıkıyoruz. Bize yaşamın her alanında ışık tutan Cumhuriyet devrimlerini bütün benliğimizle ve büyük bir gururla sahipleniyoruz. Biz, her türlü saldırıya karşı Cumhuriyet’in Kültür Devrimi’nin tarafındayız; Harf Devrimi’nin tarafındayız; Dil Devrimi’nin tarafındayız; Cumhuriyet’in tarafındayız! Cumhuriyet; her şeyden önce memlekete sahip çıkmaktır; memleketin taşına, toprağına, ağacına, ırmağına sahip çıkmaktır. Yolumuza ışık tutan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.’ Türkiye’deki Cumhuriyet değerlerine en fazla sahip çıkılan yer Kadıköy’dür. Biz Kadıköylüler bu değerlerin bütün Türkiye’ye de hakim olması için çaba sarf eden, mücadele eden, her konuda direnen bir anlayıştan ve kültürden geliyoruz.”

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI UYSAL: BİZ DE VARIZ DEDİK

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal: “99 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, ulus olarak Cumhuriyetimizi ilan ettik. ‘Muasır uygarlık düzeyini aşacağız’ dedik. ‘Kalkınacağız, gelişeceğiz, ilime, irfana göre kendimizi yapılandıracağız. Kendi kaderimizi kendimiz tayin edeceğiz. Yöneticilerimizi seçeceğiz. Hür, bağımsız bireyler olacağız’ dedik. 99 yıl önce bugün bütün dünyaya ‘Biz de varız’ dedik. Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı kutlu olsun.”

‘BAĞIMSIZLIĞIN YEGANE KANITI’

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç: “Türk milletinin bağımsızlığı bir karakter olarak benimsediğinin yegane kanıtı olan ve ardından kazanılan zaferle taçlanan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99’ncu yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için başlattığı mücadelenin sonucunda elde ettiği en büyük zaferin adıdır Cumhuriyet. Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet, sadece bugünün değil geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar korumak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyet yürüyüşümüze ve Kent meydanında düzenleyeceğimiz Turgut Çıngı ve Melek Mosso konserine katılmaya halkımızı davet ediyorum.”

‘UNUTTURAMAZSINIZ’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hep yıllar sonrasını düşünmüş. Bir ülkeyi işgalden bağımsızlığa, esaretten özgürlüğe ve saltanattan ulusal egemenliğe taşımış. Hiç şüphe yok ki Cumhuriyet, bu topraklarda gerçekleşen hayallerin en büyüğüdür. Onun ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle perçinlediği Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yaşı kutlu olsun. Şu bilinmelidir ki, bizler olduğumuz sürece Cumhuriyeti unutturmaya, Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya da hiç kimsenin gücü yetmeyecek.”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca: “Cumhuriyet, bağımsızlık uğruna hayatını ortaya koyan, bütün imkânsızlıklara rağmen bir araya gelip eşsiz bir mücadele örneği gösteren yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği büyük zaferin ardından, yükselen bir değer olarak bizleri kucaklamıştır. Cumhuriyetin 99 yıldan beri yüce milletimize sunduğu kazanımları korumak ve bizi birbirimize bağlayan değerlerimizi yaşatmak, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır.”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş: “Atatürk 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’in ilanıyla yeni bir devrin kapılarını açmıştır. Laiklik ilkesinin benimsenmesiyle çağdaş bir kimliğe kavuşulmuş, böylece özgürlükler ve demokrasi güvence altına alınmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun ikinci yüzyılına bir adım kala aynı coşku ve tutkuyu yüreklerimizde hissediyoruz. Bizler var oldukça Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak ve yüceltmek en temel görevimizdir.”

‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “Cumhuriyet, binbir emek ve güçlükle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde ‘demokratik, laik, sosyal hukuk devleti’ esasıyla, ‘hak, hukuk, adalet’ ruhu ve inancıyla kurulmuştur. Tüm dünyada emsali görülmemiş bir zaferin ardından bu topraklarda kurulan ve pek çok dünya ülkesine örnek olan Türkiye Cumhuriyeti, imkânsızı başarmamızın en büyük kanıtı, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolü, laikliğe, demokrasiye, hakka ve hukuka olan yegâne bağlılığımızın adıdır. Tüm yıpratmalara, engellere, zorluklara ve kötü emellere rağmen 99 yıldır dimdik ayakta duran Cumhuriyetimizden ve eşsiz kazanımlarından bir adım dahi geri atmayacağız.”