Üsküdar Belediyesi’nden Validebağ Baskını! moloz ve kum döktüler

Üsküdar Belediyesi’nden Validebağ Baskını! Moloz ve kum döktüler.

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun girişine saat 05.00 sıralarında iş makinesi geldi.

İstanbul Anadolu yakasının ikinci büyük yeşil alanı Validebağ Korusu’na Üsküdar Belediyesi tarafından yapılması planlanan cami inşaatı nedeniyle, sabah saat 05:00 sıralarında iş makineleri getirildi.

İş makinesi Validebağ Korusu ‘nda çalışmalara başlarken çevre sakinleri engel olmak istedi.

Hukuki sürecin devam ettiğini belirten çevre sakinleri çalışmaya tepki gösterdi.

Günlerdir Validebağ’da nöbet tuttuklarını belirten semt sakinleri, cami cemaatiyle anlaştıklarını, kararın bekleneceği sözü verilmesine karşın bugün sabah 05.00’te iş makinelerinin harekete geçtiğini söyledi.

Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
Polis ve zabıtanın önlemleri altında iş makinesinin çalışması devam ediyor

Müdahalenin ardından yapılan açıklamada, İdare Mahkemesi’nin akşam saatlerinde söz konusu inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği hatırlatılırken, buna karşın korudaki nöbetin gece boyunca sürdürüleceği kaydedildi.