­čôŻ´ŞĆ─░mamo─člu’ndan Erdo─čan’a ‘temel’ g├Ândermesi: Hortumdan beton d├Âk├╝l├╝rken demirler horon oynamayacak

Ekrem ─░mamo─člu, K─░PTA┼× Kentsel D├Ân├╝┼č├╝m Toplu Temel Atma program─▒nda yapt─▒─č─▒ a├ž─▒klamada AKP’li Cumhurba┼čkan─▒ Erdo─čan’─▒n Hatay’da att─▒─č─▒ temelin sahte ├ž─▒kt─▒─č─▒n─▒ hat─▒rlatarak yurtta┼člara; ” sizi aldatacak akl─▒n i├žinde bulundu─ču bir mekanizmaya asla g├╝venmeyin” diye konu┼čtu.

─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi ┼×ehircilik Grubu ┼čirketleri; K─░PTA┼×, ─░stanbul ─░mar A┼× ve B─░MTA┼× taraf─▒ndan kurulan ─░stanbul Yenileniyor platformu kapsam─▒nda riskli yap─▒lar─▒n d├Ân├╝┼č├╝m├╝ s├╝r├╝yor. ─░stanbul YenileniyorÔÇÖa ba┼čvuran; Kad─▒k├Ây, Kartal ve ┼×i┼čliÔÇÖde yer alan depreme dayan─▒ks─▒z bloklar─▒n yerine yap─▒lacak 4 projenin temeli bug├╝n at─▒ld─▒.

─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye ─▒ (─░BB) Ba┼čkan─▒ ve┬áMillet ─░ttifak─▒┬áCumhurba┼čkan─▒ Yard─▒mc─▒s─▒ Aday─▒┬áEkrem ─░mamo─člu, K─░PTA┼× Kentsel D├Ân├╝┼č├╝m Toplu Temel Atma program─▒nda a├ž─▒klamalarda bulundu. Ekrem ─░mamo─člu kendisine yo─čun ilgi g├Âsteren vatanda┼člara “13. Cumhurba┼čkan─▒m─▒z say─▒n┬áKemal K─▒l─▒├ždaro─člu’nun sizlere selamlar─▒n─▒, sevgilerini ve sayg─▒lar─▒n─▒ getirdim” ifadeleriyle seslendi.

─░mamo─člu,┬áAKP Genel Ba┼čkan─▒ ve Cumhurba┼čkan─▒ Recep Tayyip Erdo─čan’─▒n Mart ay─▒nda┬áHatay’─▒n ─░skenderun il├žesinde deprem konutlar─▒ ve Defne Yeni Devlet Hastanesi i├žin d├╝zenlenen t├Ârende att─▒─č─▒ temelin sahte oldu─čunun ortaya ├ž─▒kt─▒─č─▒n─▒ hat─▒rlatt─▒.

─░BB Ba┼čkan─▒ Ekrem ─░mamo─člu, “Bir daireyi d├Ân├╝┼čt├╝rmek 4 can─▒ kurtarmak demek. Biz bug├╝n burada att─▒─č─▒m─▒z 336 dairelik temel ile nereden baksan─▒z bin 400’e yak─▒n vatanda┼č─▒m─▒z─▒n hayat─▒n─▒ kurtar─▒yoruz.┬á Temelimiz ger├žek. Beton da ger├žek. Bu beton ve at─▒lacak temel insanlar─▒m─▒za s─▒cac─▒k yuvalar─▒n─▒ teslim edecek. Hortumdan beton d├Âk├╝l├╝rken demirler horon oynamayacak burada. Demirler sapasa─člam yerinde duracak.┬áSize ┼čunu tavsiye ediyorum sevgili halk─▒m─▒z; sizi aldatacak akl─▒n i├žinde bulundu─ču bir mekanizmaya asla g├╝venmeyin” diye konu┼čtu.

Ekrem ─░mamo─člu, T├╝rkiye ─░┼č├ži Partisi (T─░P) Genel Ba┼čkan─▒ Erkan Ba┼č’a etnik k├Âken ├╝zerinden ─▒rk├ž─▒ s├Âylemlerde bulunan B├╝y├╝k Birlik Partisi (BBP) Genel Ba┼čkan─▒ Mustafa Destici’ye ise; “Bo┼čnak karde┼člerime laf eden akl─▒ da buradan k─▒n─▒yorum. Sadece Bo┼čnak karde┼člerimden de─čil, b├╝t├╝n milletimizden ├Âz├╝r dilemeli. Bizim bir vatanda┼č─▒m─▒za bile hakaret ederek siyaset yap─▒lamaz” s├Âzleriyle tepki g├Âsterdi.

─░mamo─člu’nun a├ž─▒klamalar─▒n─▒n sat─▒rba┼člar─▒ ┼č├Âyle oldu:

KENTSEL D├ľN├ť┼×├ťM BAMBA┼×KA B─░R YERE EVR─░LD─░

Temel ger├žek olunca topluluk da ger├žek oluyor. B├Âyle samimi bir ileti┼čim kuruyoruz. Hepimize milat olan ac─▒ bir deprem ya┼čad─▒k. On binlerce can─▒m─▒z─▒ kaybettik. Ger├žekten i├žimiz yan─▒yor. Bunu ├ž├Âzmemiz laz─▒m.┬á Kentsel d├Ân├╝┼č├╝m bamba┼čka bir yere evrildi. Halbuki kentsel d├Ân├╝┼č├╝m varl─▒k yokluk sorunu gibi ele al─▒nmal─▒yd─▒. ─░stanbul’da bunun modeli de─či┼čti. ├ç├Âz├╝me gidilmesi i├žin yo─čun ├žabalar g├Âsteriyoruz.

DEM─░RLER SAPASA─×LAM YER─░NDE DURACAK

Size ┼čunu tavsiye ediyorum sevgili halk─▒m─▒z; sizi aldatacak akl─▒n i├žinde bulundu─ču bir mekanizmaya asla g├╝venmeyin. K├╝├ž├╝k detaylarda sakl─▒d─▒r insanlar─▒n ve s├╝re├žlerin; ki┼čili─či, metodu ya da y├Ântemi. Biz i┼čimizi ciddiye al─▒yoruz. Neyse do─čru onu s├Âyl├╝yoruz.

ALLAH A┼×KINA 21 YILDIR ─░KT─░DARDASINIZ

Yak─▒n zamanda ─░stanbul’dan milletvekili aday─▒ olunca ─░stanbul ile ilgili konu┼čmaya ba┼člayan ├çevre ve ┼×ehircilik Bakan─▒ diyor ki: 5 y─▒lda depremle ilgili sorunlar─▒ ├ž├Âzece─čim. Allah a┼čk─▒na 21 y─▒ld─▒r iktidars─▒n─▒z. 5 y─▒lda bakans─▒n─▒z.┬áYani demek istiyor ki ‘Benim 5 y─▒l yapt─▒─č─▒m g├Ârevde ─░stanbullulara o g├Ârev s├╝resi heba oldu, bir 5 y─▒l daha istiyorum!’ Vallahi de billahi de i┼čte bu siyaset akl─▒, insanlar─▒ kand─▒rma akl─▒ bizim insan─▒m─▒z taraf─▒ndan kolayca anla┼č─▒lacak ve kesinlikle reddedilecek bir ak─▒ld─▒r.

AYRINTILAR GEL─░YOR…