­čôŻ´ŞĆBakanl─▒k talimat verdi, Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi otob├╝sleri Esenbo─ča Havaliman─▒’na al─▒nmad─▒

AKP d├Âneminde verilen ihalenin sonlanmas─▒n─▒n ard─▒ndan Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi otob├╝slerinin yurtta┼člar─▒ Esenbo─ča Havaliman─▒’na ta┼č─▒mas─▒na izin verilmedi. CHP’li ├ľzg├╝r ├ľzel; Ula┼čt─▒rma Bakanl─▒─č─▒’n─▒n talimat─▒ geri ├žekmesini talep etti. Ara├žlar─▒n havaliman─▒ giri┼činde durdurulmas─▒ ma─čduriyet yaratt─▒

Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi, kent merkezi ile Esenbo─ča Havaliman─▒ aras─▒nda ula┼č─▒m─▒ sa─člayan BelkoAir firmas─▒n─▒n ihale s├╝resinin dolmas─▒ ve hizmet vermeyecek olmas─▒ nedeniyle harekete ge├žti.

EGO Genel M├╝d├╝rl├╝─č├╝; 5 Nisan (d├╝n) gece saatleri itibar─▒yla A┼×T─░-15 Temmuz K─▒z─▒lay Milli ─░rade Meydan─▒-Havaliman─▒ g├╝zerg├óh─▒nda 442 hat numaral─▒ otob├╝slerle yakla┼č─▒k y├╝zde 50 uygun ├╝cretle 20 TLÔÇÖye hizmet vermeye ba┼člad─▒.

B├ťY├ťK┼×EH─░R ENGELLEN─░YOR, HALK MA─×DUR OLUYOR

S├╝re├ž devam ederken, EGOÔÇÖnun mevzuat a├ž─▒s─▒ndan hi├žbir engeli olmamas─▒na ra─čmen vatanda┼č─▒n ini┼č-bini┼č noktalar─▒n─▒n belli olmas─▒ ve kaos ya┼čanmamas─▒ ad─▒na yer tahsisi talepli resmi yaz─▒lar─▒na Devlet Hava Meydanlar─▒ ─░┼čletmesi Genel M├╝d├╝rl├╝─č├╝ cevap vermedi. Y├╝zde 50 daha ucuz ├╝cretle ta┼č─▒mac─▒l─▒k yapan EGO ara├žlar─▒n─▒n seferleri, havaliman─▒na giri┼č izni olmad─▒─č─▒ ├Âne s├╝r├╝lerek engellendi. Ma─čdur olan vatanda┼č ise y├╝r├╝yerek havaliman─▒na ula┼čmaya ├žal─▒┼č─▒yor.

Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi y├Ânetimi, Ankara halk─▒n─▒n ma─čdur olmamas─▒ ad─▒na s├╝recin sonuna kadar takip├žisi olacaklar─▒n─▒ ve BelkoAirÔÇÖin kanunsuz ta┼č─▒mac─▒l─▒─č─▒n─▒ sonland─▒racaklar─▒n─▒ belirtti.

“ULA┼×TIRMA BAKANI’NIN BU TUHAF KARARDAN GER─░ D├ľNMES─░N─░ BEKL─░YORUZ”

CHP Grup Ba┼čkanvekili ├ľzg├╝r ├ľzel konuyu T├╝rkiye B├╝y├╝k Millet Meclisi’ne (TBMM) ta┼č─▒d─▒.

CHP’li ├ľzg├╝r ├ľzel; “Vatanda┼č ┼čimdi ya─čmurun alt─▒nda, elinde valizi zul├╝m ├žekiyor? Neden? Buradan birisi para kazans─▒n diye. Ankara B├╝y├╝k┼čehir kamu hizmeti veriyor. Normal ta┼č─▒ma ├╝creti fiyat─▒na havaalan─▒na gitme imkan─▒ veriyor. Bu dar zamanda buna izin vermiyorlar. Ula┼čt─▒rma Bakan─▒’na ula┼č─▒lmas─▒n─▒ ve Ula┼čt─▒rma Bakan─▒’n─▒n bu tuhaf karardan geri d├Ânmesini bekliyoruz” diye konu┼čtu.

CHP’li ├ľzg├╝r ├ľzel’in konu ile ilgili a├ž─▒klamalar─▒ ┼č├Âyle oldu:

Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi Ankaral─▒ vatanda┼člar─▒n havaalan─▒na ta┼č─▒nmas─▒ i├žin zaman─▒nda bir ihale a├žm─▒┼č. BelkoAir diye bir ┼čirket alm─▒┼č, 10 y─▒ld─▒r ta┼č─▒m─▒┼č. Yanda┼č bir ┼čirket. Oras─▒na girmeyeyim. Kimin oldu─čuna da girmeyeyim. 10 y─▒l ├Ânce ihaleyi verenden alan─▒n kim oldu─čuna herkes biliyor. Bitmi┼č ihale.

┼×ehir otob├╝sleri UKOME karar─▒yla havaalan─▒na gidiyor. vatanda┼č─▒ ┼čehir otob├╝s├╝ fiyat─▒na havaalan─▒na g├Ât├╝r├╝yor. Ula┼čt─▒rma Bakanl─▒─č─▒, ┼čehir otob├╝slerini havaalan─▒n─▒n giri┼činde durduruyor BelkoAir’in s├Âzle┼čmesi bitti diye. BelkoAir’in ara├žlar─▒ bamba┼čka. Bunlar Ankara B├╝y├╝k┼čehir’in ┼čehir otob├╝sleri. Havaalan─▒na sokmuyor.

Vatanda┼č ┼čimdi ya─čmurun alt─▒nda, elinde valizi zul├╝m ├žekiyor? Neden? Buradan birisi para kazans─▒n diye. Ankara B├╝y├╝k┼čehir kamu hizmeti veriyor. Normal ta┼č─▒ma ├╝creti fiyat─▒na havaalan─▒na gitme imkan─▒ veriyor. Bu dar zamanda buna izin vermiyorlar. Ula┼čt─▒rma Bakan─▒’na ula┼č─▒lmas─▒n─▒ ve Ula┼čt─▒rma Bakan─▒’n─▒n bu tuhaf karardan geri d├Ânmesini bekliyoruz. Vatanda┼č─▒m─▒za da bu zam ve zul├╝m iktidar─▒n─▒ BelkoAir’in anla┼čmas─▒ bitince art─▒k ‘belediye bedavaya ta┼č─▒s─▒n’ anlay─▒┼č─▒na direnen bu kafay─▒ ┼čikayet ediyoruz.

Vatanda┼člar ┼čik├óyetlerini DHM─░ Esenbo─ča Havaliman─▒ Ba┼čm├╝d├╝rl├╝─č├╝ne 0312 398 00 00ÔÇő (35 Hat) numaral─▒ telefondan bildirebiliyor.

ABB’DEN A├çIKLAMA

Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi (ABB) Bas─▒n Yay─▒n ve Halkla ─░li┼čkiler Dairesi Koordinat├Âr├╝ Volkan Memduh G├╝ltekin, tepkiler ├╝zerine Esenbo─ča Havaliman─▒ ula┼č─▒m krizinin k─▒smen ├ž├Âz├╝ld├╝─č├╝n├╝ duyurdu. G├╝ltekin, havaliman─▒na al─▒nan otob├╝slerin bu kez de alt kata ge├ži┼čine izin verilmedi─či i├žin gelen yolcunun Ankara’ya ula┼č─▒m─▒n─▒n engellendi─čini belirtti.