­čôŻ´ŞĆSava┼č’tan ‘Milletvekilli─čine aday olacak m─▒s─▒n─▒z?’ sorusuna ├žok sert tepki! ‘Kendimi vatan haini ilan ederim’

Hatay┬áB├╝y├╝k┼čehir┬áBelediye Ba┼čkan─▒┬áL├╝tf├╝ Sava┼č, kendisine┬ámilletvekili┬áaday─▒ olup olmayaca─č─▒ soruldu─čunu belirterek bu konuya ├žok sert tepki g├Âsterdi. Sava┼č, ÔÇťBeni aray─▒p, ÔÇśMilletvekilli─čine aday olacak m─▒s─▒n─▒zÔÇÖ diye soruyorlar. Bug├╝n istifa edip, milletvekilli─či adayl─▒─č─▒ konusunu konu┼čacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. G├╝zel g├╝nlerde biz hem┼čehrimizle birlikte bu ┼čehri y├Ânettik, en k├Ât├╝ g├╝nde bizim bu ┼čehri terk etme l├╝ks├╝m├╝z yokÔÇŁ dedi. ─░┼čte Sava┼č’─▒n dikkat ├žeken o a├ž─▒klamalar─▒…

Hatay B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ L├╝tf├╝ Sava┼č, bas─▒n toplant─▒s─▒ d├╝zenledi. Sava┼č, Hatay B├╝y├╝k┼čehir Belediyesi ile Birle┼čmi┼č ┼×ehirler aras─▒nda HatayÔÇÖ─▒ uluslararas─▒ alanda tan─▒n─▒r hale getirmek, ┼čehri yeniden in┼ča etmek ve modern bir ┼čehir kurmak i├žin 10 y─▒ll─▒k anla┼čma imzalad─▒klar─▒n─▒ duyurdu.

Toplant─▒da a├ž─▒klama yapan Sava┼č, ÔÇť─░lk 10 g├╝nden itibaren yaralar─▒m─▒z─▒ nas─▒l saraca─č─▒m─▒z─▒ ve HatayÔÇÖ─▒ bundan sonra nas─▒l dimdik ayakta tutar─▒z, bir sonraki depremde insanlar─▒n hayat─▒n─▒ kaybetmesini nas─▒l ├Ânleriz diye ├žal─▒┼čmalara ba┼člad─▒k. Sivil toplum ├Ârg├╝tlerimiz, kurum ve kurulu┼člar─▒m─▒zla, ├╝niversitelerimizle, yurtd─▒┼č─▒ndaki sivil toplum ├Ârg├╝tleriyle temasa ge├žtik. ┼×ehrimizin bundan sonra bu gibi afetlerden minimum seviyede etkilenmesi i├žin, ┼čehrimizin ak─▒ll─▒, sa─čl─▒kl─▒, g├╝venli ve s├╝rd├╝r├╝lebilir istedik. Bunun i├žin Birle┼čmi┼č ┼×ehirler kurulu┼ču ile irtibata ge├žtik. 22 g├╝n ├Ânce ├žal─▒┼čmalar─▒m─▒za ba┼člad─▒k ve Birle┼čmi┼č ┼×ehirler ile bir anla┼čmaya vard─▒k. El birli─či ile HatayÔÇÖ─▒ daha sa─čl─▒kl─▒ bir ┼čehir nas─▒l yapar─▒z, diye ├žal─▒┼čma yapt─▒k. Konuttan enerji ├╝retim ve t├╝ketimine, ula┼č─▒ma, e─čitime ve yenilebilir enerji ├╝retimine, bunun tasarruflu ┼čekilde ev ve i┼č yerlerinde kullan─▒lmas─▒na varana kadar ÔÇśya┼čanabilir ve s├╝rd├╝r├╝lebilirÔÇÖ bir ┼čehri nas─▒l yapaca─č─▒m─▒z─▒ konu┼čtuk. Sonu├ž itibariyle anla┼čmaya vard─▒k. Bundan sonraki s├╝re├žte hem bizim kendi ├╝niversitelerimizden ve yurt d─▒┼č─▒ndan g├Âr├╝┼čt├╝─č├╝m├╝z uzmanlar, hem de Birle┼čmi┼č ┼×ehirler himayesindeki 25 tane uzman ile HatayÔÇÖ─▒ tarihi kimli─čiyle, k├╝lt├╝rel birikimiyle yeniden in┼ča edece─čizÔÇŁ dedi.

1274e6b7c0d82a09b2e9b6309eab445d

‘KEND─░M─░ VATAN HA─░N─░ ─░LAN EDER─░M’

┼×ehri terk etmeyece─čini s├Âyleyen Sava┼č, ÔÇťBeni aray─▒p, ÔÇśMilletvekilli─čine aday olacak m─▒s─▒n─▒zÔÇÖ diye soruyorlar. Bug├╝n istifa edip, milletvekilli─či adayl─▒─č─▒ konusunu konu┼čacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. G├╝zel g├╝nlerde biz hem┼čehrimizle birlikte bu ┼čehri y├Ânettik, en k├Ât├╝ g├╝nde bizim bu ┼čehri terk etme l├╝ks├╝m├╝z yokÔÇŁ dedi.

54bd491bcc9346c526bdb2c4a5086637

‘GE├ç OLSUN AMA SA─×LIKLI OLSUN’

Bilime uygun hareket edeceklerini belirten Sava┼č, ÔÇťBilim, art├ž─▒ sars─▒nt─▒lar─▒n devam edece─čini s├Âyl├╝yor. Bilim insanlar─▒ art├ž─▒lar devam ederken, temel atman─▒n do─čru olmad─▒─č─▒n─▒ s├Âyl├╝yorlar. Art├ž─▒lar devam ederken yap─▒lan binan─▒n sakat oldu─ču anlam─▒na geliyor. 1 senede de─čil de 1,5 senede yap─▒ls─▒n. Bina yap─▒mlar─▒ h─▒zland─▒r─▒ls─▒n ama daha ge├ž yap─▒ls─▒n. Erken yap─▒p da insanlar─▒ s─▒k─▒nt─▒l─▒ evlerde oturtman─▒n do─čru oldu─čunu d├╝┼č├╝nm├╝yorum. Deprem bilimsel bir ger├žektir. Bu durumun siyasete evrilmesinin do─čru olmad─▒─č─▒n─▒ d├╝┼č├╝n├╝yorum. Bu nedenle ge├ž olsun ama sa─čl─▒kl─▒ olsun diyorumÔÇŁ diye konu┼čtu.

‘B─░Z K─░MSEYE ÔÇśKONTEYNER G├ľNDERMEY─░NÔÇÖ DEMED─░K’

Konteyner g├Ânderilmesini istemedi─či y├Ân├╝ndeki iddialar hakk─▒nda konu┼čan Sava┼č, ÔÇťBu s├╝re├žte konteyner yeti┼čmiyor. Pahal─▒ ve gittik├že de fiyat─▒ artt─▒. Hem de 2 konteyneri 1 TIR getirebiliyor. Konteyneri k─▒┼č─▒n ─▒s─▒tman gerekiyor, yaz─▒n klima takman gerekiyor. ─░┼či bitti─činde bertaraf etme ┼čans─▒n yok. ├çevre kirlili─čine neden oluyor. Ancak ├žad─▒r ├žok daha ucuz. 1 TIRÔÇÖda y├╝zlerce ├žad─▒r getirilebiliyor ve y├╝zlerce aileye destek olunabiliyor. ├çok ucuz oldu─ču i├žin ├žok al─▒n─▒p, daha fazla insan─▒m─▒za katk─▒ sa─članabiliyor. Ayn─▒ zamanda HatayÔÇÖda 8 ay yaz, 4 ay da k─▒┼č oluyor. ├çad─▒rda klimaya ihtiya├ž yok ve ├žok daha fazla insan─▒n ├žad─▒rdan faydalanabilece─či d├╝┼č├╝n├╝ld├╝─č├╝ i├žin AFAD ile birlikte karar al─▒nd─▒, o karar al─▒n─▒rken ben de vard─▒m. Ben bu karar─▒ payla┼čt─▒m. Bize 1 TIRÔÇÖda 2 konteyner g├Ânderece─činize ├žok say─▒da ├žad─▒r g├Ânderin, daha fazla insana ula┼čal─▒m, dedim. ├ç├╝nk├╝ o g├╝nler hava so─čuktu ve ya─čmur vard─▒. ─░nsanlar battaniye buldu─čuna bile seviniyordu. G├╝n├╝n ┼čartlar─▒na g├Âre bunun konu┼čuluyor olmas─▒ laz─▒m. Biz kimseye ÔÇśKonteyner g├ÂndermeyinÔÇÖ demedik. Acil olmas─▒ nedeniyle, daha fazla insana ula┼čmak i├žin ‘├žad─▒r’ dedik. Konteyner g├Ânderenleri kabul ediyoruz. Biz de konteyner al─▒yoruz. Mansur Yava┼čÔÇÖ─▒n konu┼čmas─▒n─▒n bir k─▒sm─▒n─▒ alm─▒┼člar. Sanki L├╝tf├╝ Sava┼č konteyner istemedi gibi lanse etmeye kalk─▒yorlar. Bunlar─▒ bu s├╝re├žte ├žok g├Ârd├╝k. Biz burada ac─▒lar─▒ dindirmeye, HatayÔÇÖ─▒ aya─ča kald─▒rmaya ├žal─▒┼č─▒rken, birileri sosyal medya ├╝zerinden ├žamur atma pe┼čindeÔÇŁ ifadelerini kulland─▒.

CEVAP VER

Please enter your comment!