Yavaş ve İmamoğlu görevi bırakacak mı? İşte yanıtları…

Yavaş ve İmamoğlu görevi bırakacak mı? İşte yanıtları…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu’nun seçimler nedeniyle görevi bırakacaklarına dair iddialar gündem oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Volkan Gültekin, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim nedeniyle görevi bırakacağı hakkındaki iddialara yanıt verdi.
Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir
Gültekin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;
“Bazı haber bültenleri ve tartışma programlarında, ABB Başkanı Sn. Mansur Yavaş’ın seçimler nedeniyle görevini bırakacağına dair söylemler yer almaktadır. Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir.
Sayın Başkan görevine devam edecek olup seçim sonrası da etkin bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi ile -Ankara’da olduğu gibi- kimseyi ayırt etmeden, şeffaf, adil, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı uygulayacaktır.”

01

Sürecin en çalışkan neferi olacağım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanması sonrası ilk kez konuştu.

İmamoğlu, “Önümüze bakıyoruz. Güzel günler bizi bekliyor. Çok zor bir zamandan geçiyoruz. Başta deprem bölgesinde yaşananlardan ötürü bir yandan güzel İstanbul’umuzun her konusuna hakim işlerimizi yönetirken, bir yandan da deprem bölgesiyle ilişkimizi ve diyaloğumuzu en güçlü şekilde devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı yardımcılığı ile İBB Başkanı görevinin aynı anda olamayacağına ilişkin iddialara sorulduğu İmamoğlu, “Ben şu anda bir makam tarifi veya o tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek bir duygum var, 14 Mayıs’ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi ortaya koyan insanlar olmak. Hep ne söyledim; ‘Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım.’ Bunu sahada göreceksiniz.”