Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Erdoğan’a seslendi: Kanalın temelini atmaya gidiyorum diyorsa yanılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TELE1 ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kanal İstanbul projesine ilişkin soruya yanıt veren İmamoğlu, cumartesi günü temeli atılacak yolun Kanal İstanbul’a ait olmadığını belgeleriyle anlattı.

İmamoğlu, ”Temeli atılacak yol 2020’de ihale ediliyor. Rönesans İnşaat ve Uluslarası İnşaat ihaleyi alıyor. Bu proje ihale ediliyor. Ne kanal var ne başka bir şey var. Kanalla uzaktan yakından alakası yok” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A SESLENDİ

Erdoğan’a seslenen İmamoğlu, ”Bu bir kanal temeli değildir. Buradan cumhurbaşkanına sesleniyorum. Kanalın temelini atmaya gidiyorum diyorsa yalınılıyor. Kanal beka meselesiymiş, kanal kurtulmuş. Bu kanal neymiş. Akıllıca birşey değil” diye konuştu.