Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Murat Ongun’dan ‘dezenfektan’ soruşturmasına bomba bakanlık göndermesi.

Murat Ongun’dan ‘dezenfektan’ soruşturmasına bomba bakanlık göndermesi.

İçişleri Bakanlığı’nın İBB’nin, pandeminin başlangıç döneminde yaptığı 15 bin litrelik dezenfektan alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturmaya ilişkin açıklama yapan İBB Sözcüsü Ongun ‘bakanlık’ göndermesi yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İBB’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dezenfektan alması üzerine İçişleri Bakanlığı ‘ihalede devletin zarara uğratıldığı’ iddiasıyla Ekrem İmamoğlu hakkında ön inceleme başlatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Murat Ongun’un paylaşımı şöyle:

“İBB’nin aldığı ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yeni bir soruşturma hazırlığına konu olan dezenfektanın gerçek litre fiyatı 3.70 TL’dir. Kür halindedir, 1 litreden 20 litre dezenfektan elde edilir. Bazı bakanlıkların 175 TL’ye aldığı dezenfektanlarla da ilgisi bulunmamaktadır.”