Karaismailoğlu ‘marjinallerle’ görüştü: Köylüleri ikna edemeyince alandan böyle uzaklaştı

Karaismailoğlu İkizdere köylülerini ikna edemedi! 
Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın İyidere Lojistik Merkez ve Liman inşaatı için İşkencedere Vadisi’ne kurmak istediği taş ocağına karşı bölge halkının mücadelesi devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün bölgeye gitti.
Rize’de gazetecilere açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, bölgedeki yurttaşların taş çıkarma girişiminden rahatsız olduğunu ve bu kesimlerle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.
Karaismailoğlu, “Rizeliler başımızın üstünde ama maalesef buraya gelip burayı kaşımak isteyen arkadaşlarımıza tavrımız böyle olmayacaktır.
İnşallah bu işi de Rizelilerle, İkizderelilerle beraber bu işi, bu bölgeye yapılacak kıymetli yatırımı hep birlikte yapacağız” dedi.
Taş ocağına karşı mücadele eden köylüler, öğlen saatlerinden itibaren bakan ile görüşmek için beklemeye başladı.
Rize’deki temaslarının ardından taş ocağının yapılmak istendiği bölgeye giden Karaismailoğlu, önce şantiye alanına gitti.
Şantiye alanının ardından köylülerin da giden Karaismailoğlu, söz konusu liman inşaatı için ihtiyaç duyulan taşın sadece İkizdere’de olduğunu, burada kurulacak taş ocağının bölgedeki istihdama katkı sağlayacağını öne sürdü.
Karaismailoğlu’nun sözlerine tepki gösteren köylüler, taş ocağının istemedikleri bir kez daha dile getirdi.
Taş ocağı çalışmaları nedeniyle uyuyamadıkları söyleyen köylülere Karaismailoğlu, ”Haklısın ama devlet buraya yatırım yapacak iki yıl dolmadan çıkıp gideceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakanın ‘ikna’ çabalarına rağmen köylüler, taş ocağını istemediklerini ısrarla ifade etti.
Bakan Adil Karaismailoğlu, köylülerin tepkileri karşısında  alandan  ayrıldı.
Köylüler, bakanın alandan uzaklaşmasını ‘direne direne kazanacağız’ sloganları ve alkışlarla protesto etti.