Ana Sayfa Büyük Şehirler Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş tüm verileri açıkladı: Meclisteki muhalefetin amacı Ankaralı’ya yapılan hizmetin aksaması

Mansur Yavaş tüm verileri açıkladı: Meclisteki muhalefetin amacı Ankaralı’ya yapılan hizmetin aksaması

Mansur Yavaş tüm verileri açıkladı: Meclisteki muhalefetin amacı Ankaralı’ya yapılan hizmetin aksaması

ABB Başkanı Mansur Yavaş, kentteki gelir-gider tablosunu açıkladı. Borçlandırma yetkisinin meclisteki AKP’li ve MHP’lilerin engeline takılmasını eleştiren Yavaş, “Meclisteki muhalefetin amacı Ankaralı’ya yapılan hizmetin aksaması” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyedeki gelir ve gider tablosunu Twitter hesabından açıkladı.

Mansur Yavaş’ın açıkladığı verilere göre, nisan ayında belediyenin gelirleri %55 yani 229 milyon TL azaldı.

Giderler ise, koronavirüs salgınıyla mücadele dışında zorunlu olmayan harcamaların kısılmasına rağmen, % 15 yani yaklaşık 58 Milyon TL artış gösterdi. Hazine payı ise %49 oranında azaldı.

“BORÇLANDIRMA TALEBİMİZ REDDEDİLDİ”

Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, “Salgının uzaması halinde, ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere bütçenin %10’una kadar borçlanma talebimiz reddedilmiş ve 6 milyonluk nüfus için sadece 100 milyona kadar borçlanma yetkisi sosyal yardım ve taşımacılık sektöründe kullanılmak üzere sınırlandırılarak verilmiştir.” dedi.

‘ANKARALI’NIN CEZALANDIRILMASIDIR, BAŞKA BİR İZAHI OLAMAZ’

Sınırlamalara tepki gösteren Yavaş, “Oysa bizden önce tüm borçlanma isteklerine aynı belediye meclisi sorgusuz sualsiz onay vermiştir. Buradan anlaşılıyor ki, meclisteki muhalefetin en büyük amacı Ankaralı’ya yapılan hizmet ve ödemelerin aksaması, Ankaralı’nın cezalandırılmasıdır. Bunun başka bir izahı olamaz.” diye konuştu.

“ANKARA HALKININ TAKDİRİNE SUNUYORUZ”

Yavaş, “ASKİ bütçesinin her zamankinden düşük biçimde 477 milyon TL kabul edilmesi ve ‘kendi imkanlarınızla halledin’ denmesini de Ankara halkının takdirine sunuyoruz. Ankaralı’nın sağlığını korumak hepimizin görevidir. Zira söz konusu olan bizim ve sevdiklerimizin de sağlığıdır.” diyerek tepkisini gösterdi.