CHP, İstanbul’da 6 ilçe için YSK’ya başvurdu

CHP, İstanbul’da 6 ilçe için YSK’ya başvurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Arnavutköy, Pendik, Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Ümraniye’de yapılan belediye başkanlığı seçimleri için yapılan itirazların ilçe ve il seçim kurullarında reddedildiğini ve bu nedenle itirazların YSK’ya taşındığını açıkladı.

Çelik, Arnavutköy, Pendik, Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Ümraniye’de yapılan belediye başkanlığı seçimlerine itiraz ettiklerini ve ilçe ve il seçim kurullarında reddedildiğini açıkladı. Çelik, bu itirazları YSK’ya taşıdıklarını belirtti.

Çelik, özellikle Bahçelievler’de rakip siyasi partinin kazandıkları meclis çoğunluğuna yapılan itirazın kabul edilip geçersiz oyların sayıldığını, ancak kendi itirazlarının reddedilmesinin çifte standart olduğunu vurguladı.