Mersin’de protokol gerginliği: AKP ve MHP’lilere protokolde yer var, belediye başkanına yok

Mersin’de protokol gerginliği: AKP ve MHP’lilere protokolde yer var, belediye başkanına yok

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde protokol gerginliği yaşandı. AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Refik Bağsız, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu’ya protokolde yer verilirken, oturacak yer ayrılmayan CHP’li Belediye Başkanı töreni protesto ederek alanı terk etti.

Mersin’de protokol gerginliği: AKP ve MHP’lilere var, belediye başkanına yok

Mersin Valiliği koordinasyonunda yapılan Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde protokol gerginliği yaşandı. AKP İl Başkan Yardımcısı Refik Bağsız, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu’ya protokolde yer verilen etkinlikte CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hiçe sayıldı. Etkinliği bir süre vatandaşların arasında izleyip, yapılan hatadan dönülmesini bekleyen Başkan Tarhan, töreni terk etti.

Etkinlikte AKP Mezitli ilçe başkanı Zafer Uslu (solda), AKP İl Başkan Yardımcısı Refik Bağsız’a, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’ye protokolde yer verildi.

AKP VE MHP’LİLER DE PROTOKOLDE YER ALDI

Mezitli’nin kırsal mahallesi Cemilli mahallesinde Mersin Valiliği koordinasyonunda Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan katılarak protokole ayrılan önde oturdu. AKP İl Başkanı Yardımcısı Refik Bağsız, AKP Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu’ya protokolde ön sırada yer verildi.

MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli de protokolde yer alan isimler arasındaydı.

Davet edildiği etkinlikte protokolde yer verilmeyen CHP Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, alanı böyle terk etti.

YER AYRILMAYINCA ARKADA BİR SÜRE OTURDU

Etkinliğin yapıldığı ilçenin Belediye Başkanı olarak Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından resmen davet edilen Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a AKP’li başkanların oturtulduğu protokolde yer ayrılmadı. Gördüğü manzara karşısında şaşkına dönen Başkan Tarhan, bir süre en arka sırada bir vatandaşın gösterdiği sandalyeye oturdu. Bir süre etkinliği buradan takip eden Başkan Tarhan, gerekli düzenleme yapılmayınca tepki göstererek alanı terk etti.

CHP Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, alandan ayrıldı.

BELEDİYE PROJE DESTEKLEYİCİSİ

Bu arada Mezitli Belediyesi etkinliğin düzenlenmesinde katkı yaptığı için bastırılan resmi davetiyede amblemi ile birlikte Mersin Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü amblemi ile yer buldu. Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından Başkan Tarhan’a gönderilen resmi davetiyede ise şu ifadelere yer verildi:

“Geçmişten gelen gücümüzle, Anadolu’ya yayılan köklerimizle, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüz yılına hazırız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi aynı anda dikeceğimiz fidanlar Türkiye Yüzyılına nefes olacak. Sizleri de ilimizde düzenleyeceğimiz fidan dikme etkinliğine davet ediyoruz.”