­čôŻ´ŞĆ─░mamo─člu’ndan Erdo─čan’a ‘Roma’ cevab─▒:┬á‘Roma’y─▒ ┼čaraba nas─▒l ba─člad─▒ onu anlamad─▒m.┬áBilgi veren kim ise┬áak┼čamdan kalmayd─▒ diyebiliriz’

─░BB Ba┼čkan─▒ Ekrem ─░mamo─člu, Erdo─čan’─▒n kendisine y├Âneltti─či Roma gezisi ele┼čtirisine, “Ekonomiyle u─čra┼čs─▒n” diyerek yan─▒t verdi.
> <

Cumhurba┼čkan─▒ Erdo─čan, d├╝n Kabine Toplant─▒s─▒ sonras─▒ a├ž─▒klamalarda bulunmu┼č, ─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye(─░BB) Ba┼čkan─▒┬áEkrem ─░mamo─člu’nu,┬áRoma┬ágezisi ├╝zerinden ele┼čtirmi┼čti.

Erdo─čan, ┼ču ifadeleri kullanm─▒┼čt─▒:

“Kimse kusura bakmas─▒n, belediyelerin g├Ârevi, kamusal alanda i├žkiyi ├Âzendirici i┼čler yapmak, gazetecileri ├Âzel u├žaklar tutup ┼čarap festivallerine g├Ât├╝rmek de─čil, insanlar─▒ alkol belas─▒ndan uzak tutmaya ├žal─▒┼čmak olmal─▒d─▒r. Biz bunlar─▒n hi├žbirini masum ad─▒mlar olarak de─čerlendirmiyoruz.”

─░MAMO─×LU’NDAN YANIT

Anadolu ve Avrupa Yakas─▒ Toplu Park A├ž─▒l─▒┼č T├ÂreniÔÇÖne kat─▒lan ─░mamo─člu, bir gazetecinin sorusu ├╝zerine Erdo─čan’a yan─▒t verdi.

─░mamo─člu, Erdo─čan’a “Ekonomiyle u─čra┼čs─▒n” cevab─▒n─▒ verdi.

─░BB Ba┼čkan─▒ ayr─▒ca, ”Roma’y─▒ ┼čaraba nas─▒l ba─člad─▒ anlayamad─▒m” diyerek ┼čunlar─▒ s├Âyledi:

ÔÇťBiz oraya 2027 Avrupa Oyunlar─▒ÔÇÖn─▒n protokol├╝n├╝ imzalamak i├žin gittik. Ve Avrupa Olimpiyat Oyunlar─▒ Komite Ba┼čkan─▒ ile ├žok ├Ânemli bir t├Âren d├╝zenledik. Evet baz─▒ gazeteciler bize e┼člik etti. Bu tarihi olaya hem ┼čahitlik yapt─▒lar hem de bunun kamuoyu taraf─▒ndan duyulmas─▒n─▒ sa─člad─▒lar. Say─▒n Cumhurba┼čkan─▒ 2027 Avrupa Oyunlar─▒n─▒, ─░talya’y─▒, Roma’y─▒ ┼čaraba nas─▒l ba─člad─▒ onu anlamad─▒m. Ama muhtemelen kendisine bilgi veren kim ise ─░talya ve Roma deyince akl─▒na ┼čarap geliyor tahmin ediyorum. Ya da ak┼čamdan kalmayd─▒ diyebiliriz. Neyse. Biz g├╝n├╝n sonunda biz 2027 Avrupa Oyunlar─▒ i├žin oradayd─▒k. 2027 Avrupa Oyunlar─▒ÔÇÖna say─▒n Cumhurba┼čkan─▒ÔÇÖn─▒ da ┼čimdiden davet etmi┼č olay─▒m.”