📽️İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Roma’ cevabı: ‘Roma’yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Bilgi veren kim ise akşamdan kalmaydı diyebiliriz’

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Roma’ cevabı: ‘Roma’yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Bilgi veren kim ise akşamdan kalmaydı diyebiliriz
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın kendisine yönelttiği Roma gezisi eleştirisine, “Ekonomiyle uğraşsın” diyerek yanıt verdi.
<

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, Roma gezisi üzerinden eleştirmişti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kimse kusura bakmasın, belediyelerin görevi, kamusal alanda içkiyi özendirici işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır. Biz bunların hiçbirini masum adımlar olarak değerlendirmiyoruz.”

İMAMOĞLU’NDAN YANIT

Anadolu ve Avrupa Yakası Toplu Park Açılış Töreni’ne katılan İmamoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine Erdoğan’a yanıt verdi.

İmamoğlu, Erdoğan’a “Ekonomiyle uğraşsın” cevabını verdi.

İBB Başkanı ayrıca, ”Roma’yı şaraba nasıl bağladı anlayamadım” diyerek şunları söyledi:

“Biz oraya 2027 Avrupa Oyunları’nın protokolünü imzalamak için gittik. Ve Avrupa Olimpiyat Oyunları Komite Başkanı ile çok önemli bir tören düzenledik. Evet bazı gazeteciler bize eşlik etti. Bu tarihi olaya hem şahitlik yaptılar hem de bunun kamuoyu tarafından duyulmasını sağladılar. Sayın Cumhurbaşkanı 2027 Avrupa Oyunlarını, İtalya’yı, Roma’yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Ama muhtemelen kendisine bilgi veren kim ise İtalya ve Roma deyince aklına şarap geliyor tahmin ediyorum. Ya da akşamdan kalmaydı diyebiliriz. Neyse. Biz günün sonunda biz 2027 Avrupa Oyunları için oradaydık. 2027 Avrupa Oyunları’na sayın Cumhurbaşkanı’nı da şimdiden davet etmiş olayım.”