Ana Sayfa Başkandan Mesajlar Beykoz Belediye Başkanı Köseler açıkladı : AKP’Lİ başkan 3 milyar TL borç...

Beykoz Belediye Başkanı Köseler açıkladı : AKP’Lİ başkan 3 milyar TL borç bıraktı

AKP’den CHP’ye geçen Beykoz Belediyesi’nin yeni başkanı Alaattin Köseler, kurumu yaklaşık 3 milyar lira borç ve kasada 18 milyon lira ile devraldıklarını açıkladı.

İBB Meclisi’nin nisan ayı oturumlarına katılan CHP’li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin borç durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı.

Köseler, önümüzdeki günlerde belediye binasına borç tablosunu asıp halka duyuracaklarını belirterek “Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye’ye olan borçlar ödenmediği için tahminen şu anda 1.4  milyar TL borç görünüyor. Ancak bu faizlerle beraber artacak” dedi.

Köseler, belediyeye bağlı iki şirketin borçları, belediyenin 17 branşta verdiği spor hizmetinin getirdiği mali yük ve belediyenin mevcut borcunun faizleriyle birlikte toplam borcun 3 milyar TL’ye çıkacağını söyledi.

Belediyeyi devraldıklarında kasada 18 milyon lira olduğunu açıklayan Köseler “Asıl konu şu; 2B arazilerinin satışından elde edilen gelirin büyük bir bölümü harcanmış ve borç yapılmış” dedi.