Edremit Kitap Fuarı iptal edildi!

Balıkesir Edremit Belediyesi, 14-20 Ağustos arasında düzenleyeceğini ilan ettiği fuarın iptal edildiğini açıkladı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* “6. Edremit Kitap Fuarı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen ‘Tasarruf Tedbirleri’ gereğince; 30 Haziran 2021 tarihli kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin çıkarılan ‘Tasarruf Tedbirleri’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne ek olarak deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesine yönelik gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşlarının temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda tasarrufa gidilmesi gerektiği açıkça belirtilmiş olduğundan bu sene 14-20 Ağustos tarihleri arasında yapmayı planladığımız ‘6.Edremit Kitap Fuarı’nı’ iptal etme kararı aldığımızı tüm kamuoyu ile paylaşır; gelecek yıllarda kitapla, edebiyatla, tarih ve sanatla dolu fuarlarda tekrar bir araya gelmeyi dileriz.”