📽️İmamoğlu, Bayrampaşa pazarında kendisine hakaret eden kişiden şikayetçi oldu

28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine iki gün kala programını daha da yoğunlaştıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bayrampaşa’daki bir semt pazarında kendisine PKK’lı suçlaması yapan bir vatandaş ile tartıştı.

Bayrampaşa’daki semt pazarında gezisi sırasında İmamoğlu kendisine “PKK’lı olanları istemiyorum” diyen bir esnafla ağız dalaşına girdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, PKK’lı diyen esnaf İmamoğlu’ndan şikayetçi oldu.

İmamoğlu esnafın yüksek sesle ve İmamoğlu’na yönelerek “PKK’lı olanları istemiyorum” demesi üzerine İmamoğlu bir süre sakinleştirmeye çalıştığı esnafına ‘sen ahlaksızsın’ diyerek yanıt verdi. Esnaf da İmamoğlu’na “Aynen iade ediyorum “diyerek yanıt verdi.

ŞİKAYETÇİ OLAN İMAMOĞLU DEĞİL, ESNAFMIŞ

Savcılık verdiği bilgi notunda “Bahse konu olay ile ilgili Mehmet Özdemir isimli esnaf vatandaşımız hakkında her hangi bir gözaltı kararı bulunmayıp  kendisinin karakola müracaat etmesi nedeniyle şikayetçi olarak beyanı alınmıştır.” ifadeleri kullandı.

Esnafın kendi tezgahının üzerine çıkarak kalabalığa karşı elini kolunu sallayarak “Anadolu insanıyım. PKK’lıları istemiyorum” diyerek bağırması üzerine pazarda gerilim yükseldi. İmamoğlu’nun bir süre sakinleştirmeye çalıştığının görüldüğü videonun sonunda ise kaydı yapan kişinin ise provokatif cümleler kurarak esnafı tahrik etmesi görüntüye yansıdı.

“MEHMET ABİ, İMAMOĞLU’NA PKK DEDİĞİN İÇİN  Mİ SENİ ALIYORLAR

Sinirine yenilen esnafı konuşturmaya çalışan video çeken kişi “Mehmet abi seni neden alıyorlar. İmamoğlu’na PKK’lı dediğin için mi alıyorlar. İmamoğlu’na PKK’lı dedin. Bu bir gerçek değil mi abi… PKK’lılarla birlikte olan PKK’lıdır. İmamoğlu şikayetçi olduğu için adamı alıyorlar. Terbiyesiz herif…”  sözlerinin yayına yansıdığı videoyu sosyal medyadan paylaştı.

İMAMOĞLU O ANLARI ANLATTI

Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa’da pazar yerinde kendisine bir şahsın “PKK’lı” diye hakaret ettiğini anlattı:

“Sen kim oluyorsun da bana terörist muamelesi yapacaksın? O zavallıyı dava edeceğim ama benim esas hesabım ona onu dedirtenlerle.”