Ve başladı

İstanbul’da yağış etkili oluyor

Meteoroloji’nin dolu ve yağmur uyarılarının ardından İstanbul’da yağış etkili olmaya başladı.

Dolu, sağanak yağış ve fırtınanın beklendiği şehirleri Meteoroloji, ani sel su baskını ve oluşabilecek hortumlara karşı uyardı.

Uyarıların ardından İstanbul’da yağış etkili olmaya başladı. Taksim Meydanı’nda yağmurdan korunmak için şemsiye ile yürüyenler rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Birçok kişinin şemsiyesi kırıldı.

Dolu, sağanak yağış ve fırtınanın beklendiği şehirleri Meteoroloji, ani sel su baskını ve oluşabilecek hortumlara karşı uyardı. Hava durumu durumundaki ani değişiklikle AFAD’dan önlem açıklaması yapıldı.

AFAD İSTANBUL VE ÇEVRESİNİ UYARDI

Yapılan açıklamada “Trakya kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa’nın batı ilçelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı AFAD önlem alınmalıdır” ifadelerin kullanıldı.

İZMİR ŞİDDETLİ YAĞIŞ

İzmir, öğle saatlerinde başlayan yağmura teslim oldu. Pek çok ilçede etkili olan yağmur, ilerleyen saatlerde yerini gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı.

TEKİRDAĞ’DA HORTUM ÇATILARI UÇURDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için Trakya Bölgesi’nde şiddetli yağmur, dolu uyarısının ardından Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde öğleden sonra hortum çıktı.

Marmara Denizi’nde ilçenin Bahçelievler ve Mustafa Kemalpaşa mahallesi açıklarında meydana gelen hortum bazı ağaçları devirirken, birçok evin çatısına zarar verip, elektrik tellerini kopardı.

BALKON DUVARI KAFETERYANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesindeki Bahçelievler ve Mustafa Kemalpaşa mahalleleri açıklarında meydana gelen hortum bazı ağaçları devirirken, birçok evin çatısına zarar verip, elektrik tellerini kopardı. Denizden gelen hortum Sahil Caddesi üzerinde bulunan kafeteryaların sandalyelerini ve tabelalarını da uçurdu.

Fırtına ve hortumu gören vatandaşlar hemen kendilerini güvenli yerlere attı. Bir apartmanın balkon duvarı da hortumla birlikte alt kattaki kafeterya tentesinin üzerine düştü. Bu sırada kafeteryada oturanlar gürültü ile içeriye kaçarak son anda kurtuldu.

MANİSA’DA FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ

Manisa’da etkili olan fırtına bazı ağaçların devrilmesine neden oldu. Yunusemre Belediyesi de kenti etkisi altına alan fırtına dolayısıyla teyakkuza geçti. Fırtına nedeniyle zarar gören ağaçlar belediye ekiplerince kaldırılırken; ilçede vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamaması için çalışmalar sürdürülüyor.


DOLU UYARISI ARAÇ SAHİPLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

HAFTA SONU ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Meteoroloji’nin tahminlerine göre perşembe ve cuma günü etkili olacak zorlu hava şartları cumartesi günü etkisini azaltacak. Pazar gününden itibaren yağışlar yurdu terk edecek.

METEOROLOJİ’DEN BİRÇOK İLE UYARI

Afyon, Isparta, Burdur, Eskişehir, Ankara’nın Batısı, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini belirten Meteoroloji, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ile fırtınanın etkili olmasının beklendiğini ifade etti.