Ana Sayfa İlçeler Osmaniye/Düziçi Belediyesi AKP’den Maçoğlu’nun ziyaret ettiği belediyelere işçi göndermeme kararı!

AKP’den Maçoğlu’nun ziyaret ettiği belediyelere işçi göndermeme kararı!

Osmaniye AKP Düziçi İlçe Başkanlığı, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ‘nun ziyaret ettiği Düziçi ve Yarbaşı Belediyelerine İŞKUR üzerinden işçi göndermeme kararı aldı.

 

Osmaniye AKP Düziçi İlçe Başkanlığı, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ‘nun ziyaret ettiği Düziçi ve Yarbaşı Belediyelerine İŞKUR üzerinden işçi göndermeme kararı aldı.

Osmaniye’de AKP Düziçi İlçe Başkanlığı’nın Düziçi Belediyesi ve Yarbaşı Belediyesi’ne İŞKUR’dan işçi verilmemesi “kararı” aldığı öğrenildi. AKP İlçe Başkanı ve İlçe Meclis üyelerinin imzasıyla alınan “karar” için Düziçi Belediyesi’ni ziyaret eden Tunceli Belediye Başkanı ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyesi F. Mehmet Maçoğlu gerekçe gösterildi

Gazete Patika’da yer alan habere göre, Osmaniye’ye bağlı Düziçi AKP İlçe Meclis Üyelerinin imzalı, mühürlü onayıyla, Düziçi ve Yarbaşı Belediyesi’ne İŞKUR’dan işçi verilmemesine “karar” verildi.

Düziçi AKP İlçe Başkanı ve İlçe Meclis üyeleri, çıkardıkları ‘karar’ ile İŞKUR üzerinden iş arayan işsiz yurttaşların da iş bulmalarını fiilen engelledi.

MAÇOĞLU’NUN ZİYARETİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

AKP Düziçi İlçe Başkanlığı’ndaki Meclis üyelerinin imzalı ve mühürlü hazırladığı söz konusu tutanakta gerekçe, Tunceli Belediye Başkanı F. Mehmet Maçoğlu’nun, Düziçi Belediyesi’ni ziyaret etmesi olarak gösterildi.

Tutanaktaki yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Gelecek olan İŞKUR konusunda ilçe yönetim kurulu üyeleri ve ilçe belediye meclis üyelerinin vermiş olduğu karar ile İŞKUR Düziçi İlçe belediyeye verilmemesi kararı alınmıştır. Sebep Düziçi ilçe Belediye Başkanlığına Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun ziyaret etmesidir.”

AKP Düziçi İlçe Başkanlığı’ndaki Meclis üyelerinden, Ergül Taş, Ali Çam, Mehmet Çillem, Ahmet Kürşat Kargan, Mehmet Bekmezli, Salih İnce, Bekir Sail, Mustafa Ede, Nevzat Sarı, Abdullah Şen, Mustafa İba, Cengiz Şen, Hacı Eslik, Bekir Mutlu, Selim İdiz, söz konusu sözde “karar”a imza atarak, her iki Belediyeye İŞKUR’dan işçi gönderilmesine fiilen engel oldular.

YARBAŞI BELEDİYE BAŞKANI KAYNAR: BU TÜR YASAKLAR KARŞISINDA DA ASLA YILMAYACAĞIZ

Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, İŞKUR’dan işçi gönderilmemesini üzüntüyle karşıladığını açıkladı.

Kaynar beldeyi ziyaret eden F. Mehmet Maçoğlu’nun gerekçe gösterilmesinin düşündürücü olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Hem belediyemizin, hem de iş arayan insanların mağdur edilmesini üzüntüyle karşılıyorum. Halkımıza ve beldemize hizmet etmek için elimizden geldiğince ve kısıtlı imkânlarla mücadele verirken bu tür baskıların Belediyemize değil, halkımıza ve beldeye zararları olur. Bu tür yasaklar karşısında da asla yılmayacağız. Ayrıca beldemize konuk olarak ziyaret eden seçilmiş Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun gerekçe gösterilmesi de oldukça üzücü ve düşündürücü. Beldemize misafir gelene sırtımızı dönmek, örf adet, geleneklerimize ve insani yanımıza yakışmaz. Böyle bir gerekçeli karara imza atan arkadaşlara hiç yakışmadı”