Ana Sayfa Büyük Şehirler Adana Büyükşehir Belediyesi Zeydan Karalar’dan Erdoğan’a: Bizim sorunumuz yok diyerek tedbir almazsanız…

Zeydan Karalar’dan Erdoğan’a: Bizim sorunumuz yok diyerek tedbir almazsanız…

Zeydan Karalar’dan Erdoğan’a: Bizim sorunumuz yok diyerek tedbir almazsanız…

Zeydan Karalar, Erdoğan’ın Adana’daki sahra hastanesi hakkında açıklamalarına yanıt verdi.

Karalar,  “Bütün bilim adamlarının söylediği şu ki bu sahra hastanesi ileri bir sahra hastanesidir” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar İle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Özlem Akarsu Çelik’in KRT’deki PO-Lİ-Tİ-KA programına konuk oldu.

Karalar iktidar tarafından engellenen yardımlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Karalar, kendilerine yönelik suçlamalara tepki göstererek, “Siyaseten ufak tefek muhalefetler olur ama hayatında sadece ve sadece ömrünü ülkesine adamış insanlara bu tür suçlamalar yapmak bizi derinden yaraladı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunu halkımız da kabul etmiyor” diye konuştu.

SAHRA HASTANESİ

Erdoğan’ın sert dille eleştirdiği sahra hastanesiyle ilgili de konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, bilim insanlarının televizyonlarda hastanenin olması gerektiği sözlerini hatırlatarak, “Bu hastaneler yapılır, illa kullanılacak anlamını taşımaz. Adana’da şu an boş yatak sıkıntısı yok ama biz biliyor muyduk salgının bir ay önce nereye gideceğini? Hepimiz tedirgin değil miydik? İspanya’da İtalya’da Amerika’da izlediniz, insanlar hastanelerde koridorlarda yatıyor. Bütün bilim adamlarının söylediği şu ki bu sahra hastanesi ileri bir sahra hastanesidir. Ama yine de söylüyorum inşallah böyle bir ihtiyaç olmaz” diye konuştu.

Zeydan Karalar’ın açıklamaları şöyle:

Kaç kişi çalışıyor Mersin’de 10 bin, Adana’da 15 bin. Değerlendirin bunu ya! Maske zorunlu diyorsunuz, maskeyi dağıtamıyorsunuz. Biz şimdi her şeye rağmen dikiyoruz ve evlere poşet içinde dağıtacağız! Hadi yasak desinler! Ben yasak olmasına rağmen dağıtacağım. Bunu yapmanın, ekmek yapmanın yardım yapmanın cezası olur mu? Biz görevlerimizi bu kadar iyi yapmasak bizi görevlerimizi yapma konusunda engellemezlerdi. Demek ki CHP’li belediyeler görevlerini halk yararına, memleket yararına çok iyi yapıyorlar ki sık sık biz gündeme geliyoruz.

İnsani yanının yanında Belediyeler Birliği Başkanının daha fazla rol üstlenip bizim daha iyi neler yapabileceğimiz konusunda daha fazla şey yapması gerekiyor. Belediyelerin ekonomik olarak yeni kaynaklar aktarılması mecburiyeti var. Yoksa hiçbir belediye kıpırdayamaz.

Bu işler bir milli mutabakatla çözülür. Muhalefet iktidar evvela bir araya gelir. Sorun var mı? Dibine kadar sorun var. Önce bunu kabul edeceğiz. Muhalefet iktidarı herkes mutabakat halinde bu işi el birliğiyle çözmeye çalışacağız. Ama hala bizim sorunumuz yok diyerek tedbir almazsanız daha kötü olaylarla karşı karşıya kalırsınız.