Ana Sayfa Büyük Şehirler Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer: Vatandaş yarasını sarmak istiyor, bizi rahat bıraksınlar…

Vahap Seçer: Vatandaş yarasını sarmak istiyor, bizi rahat bıraksınlar…

Vahap Seçer: Vatandaş yarasını sarmak istiyor, bizi rahat bıraksınlar…

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ““Ben ücretsiz ekmek dağıtabilirim, gıda yardımı yapabilirim. Kanun, anayasa bana bu görevi vermiş. ” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar İle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Özlem Akarsu Çelik’in KRT’deki PO-Lİ-Tİ-KA programına konuk oldu.

Karalar ve Seçer iktidar tarafından engellenen yardımlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Seçer, “Ben ücretsiz ekmek dağıtabilirim, gıda yardımı yapabilirim. Kanun, anayasa bana bu görevi vermiş. Kusura bakmayın da ben seçilmiş belediye başkanıyım” dedi.

LİMON KUMPASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan “yönlendirmeli limon röportajı” konusunda şunları söyledi:

“Sadece üreticiye yoksul vatandaşlarımıza yardım yapmak istediğimizi söyledik. Biri gelmiş gazeteciymiş komploymuş biz bunlardan bahsetmiyoruz. Yargı orada. Benim işim bu değil. Benim işim Suriyeli misafirlerimizle insanlarımıza nasıl hizmet edeceğiz, ben onun peşindeyim. Önümüzdeki günler bugünlerden zor olacak biz bunların hazırlığı içindeyiz.

Üreticinin, burada deposuna ürün koymuş insanlara katkı sunarız diye yola çıktık. Vatandaşa ücretsiz limon dağıtımı gerçekleştirirken buradaki satıcılara sonra bu olaylar gerçekleşti. Düzmece olaylar, asılsız iddialar…Bir imece yapalım dedik ama tablo bu noktalara geldi. Üzüntü verici. İş yargı aşamasında. Bu işin aktörleri olarak görünen kişiler sorgulandılar. Bizler de aslını hep beraber göreceğiz. Bizim amacımız belediyeler arasında bir işbirliği yapmak ve hem üreticiye hem tüketiciye bu ürünleri ulaştırmak.”

Vahap Seçer’in açıklamaları şöyle oldu:

Biz asla bir kavga tartışma ortamı istemiyoruz. Biz adabı muaşereti biliriz. Azami saygıyı gösteririz. Herkese saygı gösteririz ama bize de saygı gösterilmesini bekleriz. Biz yasalara uyarız ama bize yapılan uygulamalarda da yasalara uyulmasını isteriz. Biz 7/24 çalışacağız.

İl Pandemi Kurulu’na ne zaman çağrılsak gittim, uyum içinde de çalıştık. Ne zaman ki bir ekmek yüzünden… Paralel, PKK, abartılı benzetmelerle bir suçlama aldık. Bizim bunları kabul etmemiz mümkün değil. Hele bunu sayın cumhurbaşkanı yapıyorsa hiç kabul etmemiz mümkün değil.

Ben sekiz yıl milletvekilliği yaptım. O dönemleri gayet iyi bilirim. Bana FETÖ’yü, devlete nasıl sızdığını ya da PKK ile mücadeleyi, Suriye ile ilişkilerin nasıl bu noktaya geldiğini, IŞİD’i bana kimse anlatmasın. Biz çocuk değiliz. Ben bunu şiddetle reddederim. Biz siyasi polemik içine girmeyeceğiz.

Yaptığımız hizmetler halk için yapılan hizmetler. Ben yapmışın hükümet yapmış, ben göndermişim başkası göndermiş, fark etmiyor. O anlamda yarasını sarmak istiyor vatandaş. O nedenle bizi rahat bıraksınlar. Bizler ne yaptığımızın farkındayız.

Vatan hainliğinin affı yoktur, hiçbir onurlu Türk evladı bunu kabul edemez. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Halkın oylarıyla geldim. Benim kitabımda ayrılık, etnik farklılık yazmaz. Ben herkesi kucaklıyorum. AK partili de iyi partili de HDP’li de benim kardeşim. Ben belediye başkanıyım şehrin eminiyim, bu tartışmalar beni gerçekten çok derinden yaraladı.

Gerçek Gündem 27  Nisan2020