­čôŻ´ŞĆSu├ž├╝st├╝! ├ťsk├╝dar’da AKP’li belediye adaylar─▒n─▒n se├žim afi┼čleri Belediye ara├žlar─▒yla as─▒ld─▒

CHP’li Tanal, AKP’nin ├ťsk├╝dar Belediye Ba┼čkan─▒ Aday─▒ Hilmi T├╝rkmen’in se├žim afi┼člerinin ├ťsk├╝dar BelediyesiÔÇÖne ait ara├žlarla as─▒ld─▒─č─▒n─▒ g├Âzler ├Ân├╝ne serdi.

CHP┬á┼×anl─▒urfa Milletvekili Av.┬áMahmut Tanal,┬á├ťsk├╝dar┬áBelediyesiÔÇÖne ait ara├žlarla, mevcut Belediye Ba┼čkan─▒ ve┬áAKP┬áAday─▒ Hilmi T├╝rkmenÔÇÖin se├žim afi┼člerinin as─▒ld─▒─č─▒n─▒ g├Âsteren video ve foto─čraflar─▒, sosyal medya hesaplar─▒ ├╝zerinden payla┼čt─▒.

AKPÔÇÖnin yeniden aday g├Âsterdi─či Hilmi T├╝rkmenÔÇÖin se├žim afi┼člerinin il├ženin g├Âr├╝n├╝r noktalar─▒na as─▒lmas─▒nda, ├ťsk├╝dar Belediyesi personelinin de kullan─▒ld─▒─č─▒n─▒ belirten Tanal, T├╝rk Ceza KanunuÔÇÖnun 257. maddesine g├Âre, g├Ârevi k├Ât├╝ye kullanma su├žu i┼člendi─čini, 298 say─▒l─▒ Se├žimlerin Temel H├╝k├╝mleri ve Se├žmen K├╝t├╝kleri Hakk─▒nda KanunÔÇÖa ayk─▒r─▒ hareket edildi─čini dile getirdi.

Adil ve e┼čit ko┼čullardaki bir se├žim yar─▒┼č─▒n─▒n ortadan kald─▒r─▒ld─▒─č─▒ ifade eden Tanal, ─░stanbul Anadolu Cumhuriyet Ba┼čsavc─▒l─▒─č─▒ÔÇÖn─▒n derhal soru┼čturma ba┼člatmas─▒ ├ža─čr─▒s─▒nda bulundu.

├ťSK├ťDARÔÇÖDA AKPÔÇÖYE SU├ç├ťST├ť!

CHPÔÇÖli vekil Mahmut TanalÔÇÖ─▒n, X sosyal medya hesab─▒ ├╝zerinden video ve foto─čraflar e┼čli─činde, ÔÇť├ťsk├╝darÔÇÖda AKPÔÇÖye su├ž├╝st├╝!ÔÇŁ ba┼čl─▒─č─▒ alt─▒nda yapt─▒─č─▒ a├ž─▒klama ┼č├Âyle:

ÔÇťBir AKP klasi─či! ─░stanbulÔÇÖda t├╝m kamu kaynaklar─▒, devletin imkanlar─▒, AKP belediye ba┼čkan adaylar─▒ i├žin kullan─▒l─▒yor.

Bu sefer ├ťsk├╝darÔÇÖda su├ž├╝st├╝ yakaland─▒lar!

Vatanda┼č─▒n hizmetinde olmas─▒ gereken ├ťsk├╝dar BelediyesiÔÇÖnin resmi ara├žlar─▒yla, mevcut ├ťsk├╝dar Belediye Ba┼čkan─▒ ve AKP Aday─▒ Hilmi T├╝rkmenÔÇÖin foto─čraf ve imzas─▒n─▒n i┼člendi─či, ÔÇť├ťsk├╝dar Bilir, Ger├žek Belediyecilik Ak PartiÔÇÖdirÔÇŁ slogan─▒n─▒n yaz─▒ld─▒─č─▒ afi┼čler as─▒ld─▒.

AKPÔÇÖnin yeniden aday g├Âsterdi─či Hilmi T├╝rkmenÔÇÖin se├žim afi┼člerinin il├ženin g├Âr├╝n├╝r noktalar─▒na as─▒lmas─▒nda, ├ťsk├╝dar Belediyesi personeli kullan─▒ld─▒.

Belediyeler dahil, t├╝m kamu kurumlar─▒n─▒n resmi ara├žlar─▒/i┼č makineleri, vatanda┼člardan toplanan vergilerle al─▒nmaktad─▒r. Bu ara├žlar ilgili kuruma, kamu hizmetinin yerine getirilmesi i├žin tahsis edilmektedir. Kamu kurumu ara├žlar─▒yla AKP ├ťsk├╝dar Belediye Ba┼čkan Aday─▒ Hilmi T├╝rkmenÔÇÖin propaganda niteli─čindeki tan─▒t─▒m ve reklam afi┼čleri as─▒lamaz. Bu t├╝rden siyasi ├žal─▒┼čmalar i├žin resmi plakal─▒ ara├ž tahsis edilemez, personel g├Ârevlendirilemez.

CUMHUR─░YET BA┼×SAVCILI─×INA SORU┼×TURMA ├çA─×RISI

T├╝rk Ceza KanunuÔÇÖnun 257. maddesine g├Âre, ÔÇťG├Ârevi k├Ât├╝ye kullanmaÔÇŁ su├žu i┼členmi┼čtir. Bu ├Ârnekte de g├Âr├╝ld├╝─č├╝ ├╝zere, adil ve e┼čit ko┼čullardaki bir se├žim yar─▒┼č─▒ ortadan kald─▒r─▒l─▒yor.

─░stanbul Anadolu Cumhuriyet Ba┼čsavc─▒l─▒─č─▒ÔÇÖn─▒n derhal soru┼čturma ba┼člatmas─▒ gerekiyor. Bu konunun takip├žisi olaca─č─▒z.

SEÇİM KANUNU HİÇE SAYILDI

├ťsk├╝darÔÇÖda, 298 say─▒l─▒ Se├žimlerin Temel H├╝k├╝mleri ve Se├žmen K├╝t├╝kleri Hakk─▒nda KanunÔÇÖa ayk─▒r─▒ hareket ediliyor. 298 say─▒l─▒ KanunÔÇÖun 62. maddesinde, ÔÇťDevlet, katma b├╝t├želi idareler, il ├Âzel idareleri, belediyelerle bunlara ba─čl─▒ daire ve m├╝esseseler, ─░ktisadi Devlet Te┼čekk├╝lleri ve bunlar─▒n kurduklar─▒ m├╝esseseler ve ortakl─▒klar─▒ ile di─čer kamu t├╝zel ki┼čiliklerinde memur ve hizmetli olarak ├žal─▒┼čanlar─▒n, ilan da─č─▒tamayaca─č─▒ÔÇŁ vurgulanmaktad─▒r.

Yine KanunÔÇÖun 63. maddesinde, ÔÇť62ÔÇÖnci maddede say─▒lanlarla, umumi menfaatlere hadim cemiyetler ve bunlarda g├Ârev alm─▒┼č bulunan memur ve hizmetliler se├žimlerde de tarafs─▒zl─▒klar─▒n─▒ muhafaza etmek zorundad─▒rlarÔÇŁ denilmektedir.

S├Âz konusu Kanunun 63. maddesinin (a) ve (b) f─▒kras─▒nda a├ž─▒k ve net ┼čekilde ┼ču vurgu yap─▒lmaktad─▒r:

ÔÇťYukar─▒da yaz─▒l─▒ olanlar─▒n, 5830 say─▒l─▒ kanunda yaz─▒l─▒ yasak h├╝k├╝mleri sakl─▒ kalmak ├╝zere se├žim s├╝resince:

a) Siyasi partilere veya adaylara her ne nam ile olursa olsun ba─č─▒┼č ve yard─▒mlarda bulunmalar─▒,

b) Memur ve hizmetlileriyle her t├╝rl├╝ ara├ž ve gere├ž ve imkanlar─▒n─▒ siyasi bir partinin veya aday─▒n emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette ├žal─▒┼čt─▒rmalar─▒, kullanmalar─▒ veya kulland─▒rmalar─▒ yasakt─▒r.

Birinci f─▒krada yaz─▒l─▒ olanlarla, Bankalar Kanununa tabi te┼čekk├╝llerin, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatanda┼č─▒n oyuna tesir etmek maksad─▒yla her t├╝rl├╝ yay─▒nlarda bulunmalar─▒ yasakt─▒r.

Daha ├Ânce bas─▒lm─▒┼č ve yay─▒nlanm─▒┼č ve yukar─▒ ki f─▒kradaki mahiyeti ta┼č─▒yan her t├╝rl├╝ kitap, bro┼č├╝r, afi┼č ve bunlara benzer yay─▒nlar da ayn─▒ h├╝kme tabidir.ÔÇŁ

T├ťRKMEN KEND─░NE G├ťVEN─░YORSA, CHP ADAYI S─░NEM DEDETA┼×ÔÇÖLA E┼×─░T ┼×ARTLARDA YARI┼×SIN

Se├žim Kanununda belirtilen yasaklara uymayan, TCKÔÇÖya g├Âre su├ž i┼čleyen ├ťsk├╝dar BelediyesiÔÇÖnin ilgili g├Ârevlileri, yetkilileri hakk─▒nda vakit kaybetmeksizin gerekli yasal ad─▒mlar at─▒lmal─▒d─▒r.

E─čer AKPÔÇÖnin ├ťsk├╝dar Belediye Ba┼čkan Aday─▒ Hilmi T├╝rkmen, kendine ├žok g├╝veniyorsa, belediye imkanlar─▒n─▒ kullanmaktan vazge├žerek, CHP ├ťsk├╝dar Belediye Ba┼čkan Aday─▒m─▒z Sinem Dedeta┼čÔÇÖla e┼čit ┼čartlarda yar─▒┼čmal─▒d─▒r.

Ancak g├Âr├╝yoruz ki, korku da─člar─▒ sarm─▒┼č! Hilmi T├╝rkmen, se├žimi kaybedece─či endi┼česiyle can havliyle belediyenin t├╝m imkan ve olanaklar─▒n─▒, personel ve ara├žlar─▒, kendi ┼čahsi se├žim kampanyas─▒ i├žin seferber ediyor.ÔÇŁ

Kaynak: Ger├žek G├╝ndem