📽️Adana Belediyesi’ne silahlı saldırı: Zeydan Karalar’ın Özel Kalem Müdürü silahlı saldırıyla hayatını kaybetti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük silahlı saldırıya uğradı ve vücuduna 3 kurşun isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Valilikten yapılan açıklamada olayın alacak verecek meselesi yüzünden meydana geldiği ifade edildi. Güdük hayatını kaybetti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar‘ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük‘e yönelik silahlı saldırıda bulunuldu. Güdük’ün ameliyata alındığı öğrenildi. Güdük, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yaşananlarla ilgili olarak SZC TV’ye konuşan Karalar, saldırganın belediye çalışanı olduğunu söyledi. Karalar, “Olayın şokundayız. Birkaç el sıkmış. Saldırganın kimliği belli. Bizim çalışanımız” ifadesini kullandığı açıklamasına şöyle devam etti:

Aralarında nasıl bir ilişki var bilmiyoruz. Aralarında nasıl bir ilişki var bilmiyoruz. Hastanedeyiz, Samet Güdük şu an ameliyatta. Durumu da ağır.”

Karalar, saldırganın yardım amacıyla işe aldıkları bir kişi olduğunu da sözlerine ekledi.

Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’ün kaldırıldığı hastaneye geldi.

Karalar, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, ”Bizim işe aldığımız birisi, karısı kovmuş evden. Geldi bana yalvardı, ‘karımla konuş’ dedi, ben karısıyla konuştum. Senin eşini işe alacağız kovma adamı, işe aldım. Böyle bir şey aklımızın ucundan geçmez gelmiş orada konuşmuş. Ayrılırken ‘Kusura bakma’ demiş, sıkmış. Personel olduğu için üstünü arama gereği duyulmamış. Personel olmasa zaten orada güvenlik tedbirleri var ama sürekli bizim elamanlarımız bir şey diyemiyorum yani” dedi

Karalar, Güdük’ün durumu hakkında da bilgi vererek, “Durumu biraz kritik. Doktorlar müdahaleleri yapıyor. Dışarıda ki hastaneden de doktorlar geldi. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz, ben onun gençliğine direncine güveniyorum” diye konuştu.

Adana Emniyet Müdürlüğü, silahlı saldırının ardından belediye binasından kaçan saldırganın yakalandığı bilgisini paylaştı. Emniyet’ten yapılan açıklamada, saldırganın ilk ifadesinin alındığı ve adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Olayla ilgili Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada olayın alacak verecek meselesi yüzünden meydana geldiği ifade edildi:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır. Söz konusu olayla ilgili çok yönlü olarak tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”