Ana Sayfa İlçeler İzmir Menemen Belediyesi Menemen’de gözler bu kez o oylamada: Masada şirketler, ‘fireler’ ne yapacak?

Menemen’de gözler bu kez o oylamada: Masada şirketler, ‘fireler’ ne yapacak?

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için yapılan gizli oylamada 3 fire veren Millet İttifakı eşitlik bozulmayınca gerçekleşen ve tekrar edilen kura çekimi sonrasında iktidarı Cumhur İttifakı’na kaptırmıştı.

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için yapılan gizli oylamada 3 fire veren Millet İttifakı eşitlik bozulmayınca gerçekleşen ve tekrar edilen kura çekimi sonrasında iktidarı Cumhur İttifakı’na kaptırmıştı.

Gerçek İzmir’den Mehmet İşler’in haberine göre; AKP şirketlerin yetkisini CHP’li Karakurt’tan almak için harekete geçti. Karakurt, “Şirketleri hiçbir şekilde vermeye niyetimiz yok” dedi. Karakurt bu kez fire verilmeyeceğini aktardı.

Menemen Belediyesi’nde yönetim değişimi sonrasında flaş bir karar aşamasına gelindi. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) AKP’ye geçen belediyede şirketleri ilgilendiren iki karar meclis gündeminde kendine yer buldu. Serdar Aksoy sonrasındaki dönemde ilk olarak başkan vekilliğine seçilen Deniz Karakurt’a Menaş ve Meta-Su şirketleri için meclisten verilen yetkinin geri alınması için harekete geçildi.

AKP’li Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a yetki verilmesi hususu meclis gündemine alındı. Mecliste azınlıkta olan AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yetkiyi alıp alamayacağı merak ediliyor. Başkan vekilliği seçimi için yapılan gizli oylamada çoğunlukta olan CHP ve İYİ Parti’nin verdiği 3 fire sonrasında çekime gidilmiş ve iktidar Cumhur İttifakı’na devredilmişti. Gözler mecliste yapılacak açık oylamaya çevrildi.

ŞİRKETLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE VERMEYE NİYETİMİZ YOK

Şirketlerde yetkili konumda olan CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt, “Şirketleri hiçbir şekilde vermeye niyetimiz yok. Ankara ve İstanbul’da bütün şirketler AK Parti’de. Burada yalan bir haber yayıyorlar. ‘Maaşları yetki Deniz Hanım’da olduğu için ödeyemiyoruz’ diyorlar. Halbuki bir hizmet alımıdır ve maaşı belediye öder. Yalan haberi sadece imzaya zorlamak için yayıyorlar. Biz böyle bir şeye boyun eğmeyeceğiz.  Hizmet belediye hizmetidir. Şirket hizmeti yapar, faturasını keser, ödemeyi de belediye yapar. Belediye şu anda bunu yapabilecek durumdayken sadece baskı unsuru yaratmak için bu ödemeleri yapmıyor. İşçiyi benim üzerime salmaya çalışıyor. Durumu bütün Menemen halkı biliyor. İstanbul’da Ankara’da belediye şirketleri var. Bunların ödemeleri tıkır tıkır yapılıyor” dedi.

Açık oylamayla yapılacak seçime dair öngörüsünün sorulması üzerine konuşan Karakurt, “Bu sefer fire olmaz” cevabını verdi.