Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Murat Ongun: İstanbul’dakiler konuyu bildiği için sessiz kalıyor, ses Ankara’dan geliyor

İBB Sözcüsü Murat Ongun’un Twitter hesabından yaptığı paylaşım olay yarattı. Ongun, AKP’li Ravza Kavakçı ve Mahir Ünal’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yapığı paylaşımlara çok konuşulacak bir yanıt verdi.

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı attığı tweette “@istanbulbld
tarafından büyük coşkuyla “açılışı” yapılan #eminönü #alibeyköy hattı zaten 21 ay evvel tamamlanmamış mıydı? Sadece yarısı törenlerle ile açılan hat ile alakalı bugüne kadar ne yapıldı? Bu arada Eminönü durağı neden kapalı? Cibali’de inen İstanbullular nereye gidecek?” dedi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise “Bir diğer konu ise İBB’nin borçlanma meselesi. 25 yılın ardından bizim devrettiğimiz borç miktarı 23 Milyar TL. Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği günden bugüne yaklaşık 1.5 yıllık süre içerisinde İBB Meclisi’nden almış olduğu borçlanma yetkisi 20 Milyar TL.” şeklinde bir tweet attı.

Ongun, bu tweetlere verdiği yanıtta “2021 yılına da yanlış bilgiler ve kıskançlıkla başladık. İstanbul’daki AK Partililer konuyu bildikleri için sessiz kalırken, sesin Ankara’dan gelmesi manidar. Arzu ederseniz mail yoluyla sizleri de belgeleriyle bilgilendirebiliriz.” dedi.