İzmir’de, kışın kullanılmayan yazlık ev sahipleri, deprem kazazedelerinden ihtiyacı olanlarla buluşturulacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, askıda kira kampanyasını başlattıklarını duyurdu. 
Depremzedelerin kışı çadırlarda geçirmesinin zor olacağını belirten Soyer, “Bir Kira Bir Yuva’yı başlatıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, bu ihtiyacı karşılama gücüne sahip vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depreme ilişkin son gelişmeleri basın toplantısıyla açıkladı. Depremde evini kaybeden vatandaşlar için bir kampanya başlattıklarını duyuran Soyer, “Bir tür ‘askıda kira’ mı dersiniz bir yuva yaratmak mecburiyetindeyiz. Depremde evi yıkılan, ağır hasarlı olarak tespit eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile bu ihtiyacı karşılamak isteyen vatandaşlarımızı buluşturuyoruz” diye konuştu.
ANKA’nın aktardığına göre kampanyanın adını ‘Bir Kira Bir Yuva’ olarak açıklayan Başkan Soyer, kış aylarında çadırda yaşamanın depremzedeler için zor olacağını vurguladı. Kampanya kapsamında 5 aylık kira bedelinin 10 bin TL olarak belirlendiğini belirten Soyer, “Sistemde bir seçenek daha var. Evim kullanılsın.
İzmir’in sayfiyesinde pek çok ev kış aylarında boş kalıyor. Boş evlerini kullandırmak isteyen vatandaşlarımızla, ihtiyaç sahibi olanları buluşturacağız” dedi.