3 çocuk ve anneleri enkaz altında sağ salim çıkarıldı.

Bayraklı ilçesinde çöken Doğanlar Apartmanı’nda enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek, çocukları; ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek (3) AFAD ekiplerince ulaşıldı.
İzmir’deki depremin ardından arama kurtarma ekipleri, Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne ve 4 çocuğuyla iletişim kurdu.
Enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek’le iletişme geçen ekipler, Perinçek’in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek’le (3) beraber olduğunu öğrendi.
Ekipler anne ve 4 çocuğuna ulaşmak için bir koridor oluşturup  evin salonunda bulunan  koltuğu halatlarla enkaz altından çekti.
Ardından annenin sesini duymak için sessizlik istendi.
Dakikalar sonra da üç çocuk ve anneleri enkaz altında sağ salim çıkarıldı. Dördüncü çocuk için kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.
Bu arada, AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 1’i boğulma olmak üzere 26 kişi hayatını kaybetti. İzmir’de toplam 831 kişi ise yaralandı.