Ana Sayfa Büyük Şehirler İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’li Belediyelerden İzmir’e destek

CHP’li Belediyelerden İzmir’e destek

İzmir’de yaşanan deprem felaketinin hemen ardından CHP’li Belediyeler seferber oldu.

Başkan İmamoğlu’nun talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı AKOM’da kriz masası kuruldu. İBB İtfaiyesi, İSKİ ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı toplam 150 personel ve 27 araçla deprem bölgesine hareket etti.

İzmir’de yaşanan depremin ardından CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden İzmir’e jet yardım kararı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gözümüz kulağımız İzmir’de. Belediyemizin tam donanımlı 4 arama kurtarma aracı 15 personelimizle birlikte kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere İzmir’e yola çıktı. Yanınızdayız İzmir #deprem” denildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir’de meydana gelen deprem sonrası itfaiye ekibine talimat verdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Konusunda uzman 15 personel ile 4 aracımız arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere İzmir’e doğru yola çıktı. Geçmiş olsun İzmir, Mersin daima yanınızda. Yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diliyorum.”

İstanbul Kartal Belediyesi, İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle teyakkuza geçti.  Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatıyla, Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı tüm ekipler, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için İzmir’e doğru yola çıktı.

Başkan Gökhan Yüksel, İzmir’de yaşanan depremle alakalı yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek, tüm İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne geçmiş olsun dileklerini sundu.

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği ekipleri, İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıktı.
Beşiktaş Belediyesi arama kurtarma ekibi İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıktı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sosyal medya hesabından İzmir depremiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Arama Kurtarma Ekibimiz #İzmirDepremi sonrası bölgedeki çalışmalara katılmak üzere yola çıkıyor. Temennimiz can kaybının artmaması. #Birlikte atlatacağız #Yanındayızİzmir’