Koca: 6 İl’e şehir hastanesi yapacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Diyarbakır’daki incelemelerimi sonrası açıklamalarda bulundu.

Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün Diyarbakır’daki incelemelerimizi tamamladık. Bölgedeki son durumu masaya yatırdık. Diyarbakır’ı merkez tutarak bölgedeki mevcut durumu detayları ile detaylandırdık.

Bildiğiniz üzere bu hastalığı kesin tedavisi olmamakla birlikte erkenden başlanan tedavilerle en başarılı ülkelerden birisiyiz. Bu yüzden vefat sayısını az sayıda tutmayı başardık.

Bayramlar, eş dost ziyaretleri, düğünler, asker uğurlamaları, taziyeler mesafenin unutulduğu ortamlar oldu. Bunun sonucunu hemen gördük.

Hasta artışının olduğu iller Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak oldu.

Tüm Türkiye’de yatak ve doluluk oranlarını izlemekteyiz.

Batman’da yeni 440 yataklı hastanemizi bu ay sonu hizmete alıyoruz. Batman’da yoğun bakım doluluk oranı 79. Diyarbakır’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66. Mardin’de yoğun bakım yüzde 81. Siirt’te yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62. Şanlıurfa’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74. Şırnak’ta yoğun bakım doluluk oranı yüzde 58.

İŞTE TÜRKİYE GENELİNDEKİ DOLULUK ORANLARI

Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31…

EK  ÖDEMELER, VE AİLE HEKİMLERİ

” Bu dönemde çalışan bütün sağlık çalışanlarımız yoğunn özveri ve fedarkarlık içinde bulundular. Bunun karşılığını ödeme ile yapmanın yeterli olmadığını düşünüyorum.Aile hekimleri de yoğun bir gayret içinde oldular.

Bir çalışma yapıldı. Bugün veya yarın yayınlanır. Filyasyonda çalışan sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılmış olacak.

Aile hekimlerimizin covidli hastalalarla ilgili yaklaşımları çerçeve ile düzenlenerek ek ödeme getirilmiş oldu. Bugün ve yarın aymnı genelde de yayınlanmış olur.”

6 İLE YENİ HASTANE YAPILACAK

Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin’e hastane yapılacak.