Ana Sayfa Son Dakika ! AKP’li belediye arazi satmaya doymuyor

AKP’li belediye arazi satmaya doymuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğunu kullanan AKP, büyükşehirin mülkiyetindeki değerli arazileri ‘yeşil alan’a çevirirken kendisine ait kamu arazilerini satıyor.

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre; 8 ayda 10 taşınmaz satışı ile en çok arsa satan AKP’li belediyeler arasında ikinci sırada yer alan Tuzla Belediyesi, kendi mülkiyetindeki 3 taşınmazı satışa çıkardı.

Buna göre Tuzla’nın İstanyon Mahallesi’nde bulunan 26 bin metrekarelik ‘ticaret, konut ve turizm’ fonksiyonlu alan satışa çıkarıldı. Belediye, arazinin tahmini bedelinin 81 milyon 299 bin TL olduğunu duyurdu.

AKP’li belediye, Tepeören Mahallesi’ndeki 2 arsayı da satışa çıkardı. Yan yana bulunan arazilerden 6 bin 140 metrekarelik olan için 3 milyon 70 bin TL değer biçildi. 5 bin 994 metrekarelik arsa için ise 2 milyon 997 bin lira bedel belirlendi. Tuzla Belediyesi’ne ait arazilerin satışa çıkarılması için gerçekleştirilecek ihalenin tarihi ise 8 Eylül olarak belirlendi.

Haber: Gerçek Gündem 25 Ağustos 2020