Ana Sayfa Genel İmamoğlu’ndan kurultay öncesi önemli mesajlar!

İmamoğlu’ndan kurultay öncesi önemli mesajlar!

İmamoğlu’ndan kurultay öncesi önemli mesajlar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 37. Olağan Kurultayı öncesinde Halk TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “İktidar kurultayı” başlığı altında gerçekleştirilecek.

Saat 10.00’da başlayacak kurultayda bugün genel başkanlık seçimi yapılacak.

CHP’nin Demokrat Parti iktidarı döneminde, 1959’da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifestonun yayınlanacağı kurultayda, “devlet” anlayışı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine, sosyal devlete vurgu yapılacak.

Öte yandan, kurultayda ‘adalet, hukuk, demokrasi, kadına şiddet ve gençliğe’ yönelik mesajlar da verilecek.

“TÜRKİYE’NİN EKSİKLİKLERİNİ KARŞILAMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

Kurultay öncesi Halk TV ekranlarında önemli mesajlar veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar partisi AKP’ye oy verenlerin de adalet ve hukuk konusundaki eksikliklerden rahatsız olduklarını dile getirdi. İmamoğlu, “Biz o ihtiyaçları da karşılamakla yükümlü olan bir partiyiz. Türkiye’nin kurucu partisiyiz çünkü” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Başarılar diliyorum, partimize Türkiyemize, inşallah ülkemiz için hayırlısı olsun. Bugün adalete, hukuka, demokrasiye çok üst seviyede ihtiyaç duyuyoruz. Toplumun her kesimi bunu söylüyor. Bugün iktidar partisine oy verenler dahil, bu duyguyu söylüyor. Belki yüzde 65’i, 70’i hukuktan, adaletten rahatsız. Birçok konudan rahatsız; eğitimden, birçok süreçten rahatsız. O zaman bütün bu mesajlar doğru mesajlar. Aslında açlığı gösteriyor, birçok hususa ama biz o ihtiyaçları da karşılamakla yükümlü olan bir partiyiz. Türkiye’nin kurucu partisiyiz çünkü”

Gerçek Gündem 25 Temmuz 2020