Ana Sayfa Genel Valilik seferleri iptal etti: Ayasofya’ya namaza gitmek isteyenler kadın makinisti darp etmek...

Valilik seferleri iptal etti: Ayasofya’ya namaza gitmek isteyenler kadın makinisti darp etmek istedi

Ayasofya’da kılınan cuma namazı öncesi İstanbul Valiliği toplu taşıma seferlerini iptal ederken Ayasofya’ya ulaşmak isteyenler kadın makiniste saldırdı.

Ayasofya’nın cami statüsüne geçirilmesi kararının ardından kılınan ilk cuma namazına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Yoğunluk ve güvenlik önlemleri nedeniyle İstanbul Valiliği metro seferleri başta olmak üzere toplu taşımada çok sayıda seferi iptal etti.

Seferlerin durdurulmasının ardından Ayasofya’ya gitmek isteyenlerin kadın makiniste saldırmak istediği anlar cep telefonu kameraları tarafından görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı güvenlik görevlileri ve bazı vatandaşlar kadın makinisti saldırganlardan kurtardı.

CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay sosyal medya hesabından tartışma yaratan görüntüleri paylaştı:

“İstanbul Valiliği’nin emri ile durdurulan metro seferleri sonrasında kadın makiniste saldıran insanlıktan nasiplenmemiş güruh…”