Ana Sayfa İlçeler İstanbul/Adalar Belediyesi Heybeliada’daki yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı!

Heybeliada’daki yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı!

Bakan Bekir Pakdemirli; Heybeliada’daki yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Heybeliada’daki yangınla ilgili olarak 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yangınla alakalı 3 gözaltı var. Çok yönlü soruşturmamız Valilik tarafından devam ediyor. 5 hektar civarında hasarla bu yangını atlattık” açıklamasını yaptı.

Valilik: Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliği de yangının iki farklı noktada çıktığını açıkladı. Valilik açıklamasında Orman Genel Müdürlüğü’nden farklı olarak yangının 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkisinde çıktığı vurgulandı.

Ada sakinleri ise yangının 3 ayrı noktada çıktığını belirtti. Mezarlıktaki kulübe çatısı ile Aşıklar yolunun sağ ve sol kısmında yangın çıktığını söyledi.

Yangına Orman Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra İBB itfaiye ekipleri de müdahale etti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Heybeliada’daki orman yangını nedeniyle İstanbul Valiliği ile koordineli olarak TCG Ç-144 Çıkarma Gemisi’nin görevlendirildiğini, belediyeye ait yangın söndürme araçlarının bölgeye taşınmasının sağlandığını bildirdi.