Ana Sayfa Genel Sakarya’da havai fişek taşıyan kamyonda patlama: 3 asker şehit düştü

Sakarya’da havai fişek taşıyan kamyonda patlama: 3 asker şehit düştü

Sakarya’da havai fişek taşıyan kamyonda patlama: 3 asker şehit düştü

Sakarya’da Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “3 şehidimiz var” dedi.

SAKARYA’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişek ve diğer patlayıcılar, imha edilmesi amacıyla Adapazarı Taşkısığı mevkiinde bulunan taşocağına getirildi.

Kamyonla taş ocağındaki alana getirilen patlayıcıların boşaltılmak istendiği sırada patlama meydana geldi. Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulurken, dumanlar gökyüzüne yükseldi.

Bölgeye, çok sayıda sağlık ekini ve ambulans yönlendirildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edilmeye başlandı.

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDAKİ MALZEMELERİN SEVKİYATI SIRASINDA OLDU

Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki malzemelerin sevkiyatı sırasında yaşandığı öğrenilen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı.

BELEDİYE BAŞKANI: 3 ŞEHİDİMİZ VAR

Olay yerinden medyaya açıklama yapan Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş, olay öncesinde jandarmanın kontrollü patlama yapılacağını duyurduğunu ve halkı uyardıklarını söyledi.

Orman içinde daha önce taş ocağı açılan ancak artık kullanılmayan bölgede kontrollü patlama yapılmak istendiğini ancak olay yerine gittiklerinde malzemeyi taşıyan aracın parçalandığını ve yaralı asker ile siviller gördüklerini belirten Bektaş, çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı iki askerin şehit olduğunu duyurdu.

Sakarya il merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Taşkısığı bölgesinde meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgeye jandarma ekipleri sağlık ekipleri dışında kimse alınmıyor.

HENDEK’TEKİ PATLAMA

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki ‘Büyük Coşkunlar’ havai fişek fabrikasında geçen hafta bir patlama yaşanmıştı.

Patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş, 126 kişi de yaralanmıştı.