Ana Sayfa Genel Savunma Yürüyüşü’ne polis müdahalesi! Baro başkanlarının Ankara’ya girişi engellendi

Savunma Yürüyüşü’ne polis müdahalesi! Baro başkanlarının Ankara’ya girişi engellendi

Savunma Yürüyüşü’ne polis müdahalesi! Baro başkanlarının Ankara’ya girişi engellendi

Savunma Yürüyüşü kapsamında başkent Ankara’ya ulaşan avukatlar, polis engeliyle karşılaştı.

AKP ve MHP’nin barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik yasa tasarısının bu hafta meclis gündemine getirilmesi beklenirken geçtiğimiz cuma günü bulundukları kentlerden Ankara’ya yürüyüş başlatan barolar bugün Ankara’ya ulaştı.

Baroların “Savunma yürüyor” sloganıyla başlattığı yürüyüş, Ankara’nın girişinde polis barikatıyla durdurulurken yurttaşlar da polis barikatının önünde oturma eylemine başladı.

ARBEDE ÇIKTI

Baro başkanları, Türkiye’nin Başkentine girme hakları olduğunu söylerken, polis ‘Valilik izni yok’ yanıtını verdi. Polis barikatını aşmak isteyen baro başkanları ile polis arasında da arbede yaşandı.

Feyzioğlu ile birlikte Anıtkabir’e giden 15 baro başkanı da eyleme katıldı

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, sabah TBB Başkanı Feyzioğlu ile birlikte Anıtkabir’e giden 15 baro başkanının da yapılanları protesto etmek ve birlikte mücadele etmek için eyleme katıldıklarını söyledi.

Barolarla ilgili yeni yasa girişimine karşı ‘savunma yürüyüşü’ başlatan baro başkanları Ankara girişinde polis tarafından engellendi. Engellemelere karşı oturma eylemi başlatan bazı baro başkanları polis şiddetine maruz kaldı.

ANITKABİR’E GİDEN BARO BAŞKANLARI DA GELDİ

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Ankara girişinde polis şiddetine maruz kaldıklarını söyledi.

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ve İzmir Barosu Baskanı Özkan Yücel’in çevik kuvvet tarafından fiziki şiddete maruz kaldıklarını belirten Balkan, “Yürüyüşümüzün engellendiği sırada bizi akan trafiğin önüne attılar” dedi.

Balkan, sabah Feyzioğlu ile Anıtkabir’e giden 15 baro başkanının da yapılanları protesto etmek ve birlikte mücadele etmek için kendilerinin yanına geldiğini söyledi.

 

Baro başkanlarına yapılan müdahaleye karşı dönüşümsüz ‘Onur Nöbeti’ başladı

Gaziantep Barosu avukatları, Ankara’da Gaziantep Barosu Başkanının da aralarında olduğu baro başkanlarına yönelik müdahalelere karşı ‘Savunma susmayacak’ sloganı ile dönüşümsüz Onur Nöbeti başlattı.

AKP hükümetinin baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılmak istenilen düzenlemeye karşı 53 baronun Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya ulaştığı bugün, baro başkanlarının önü kent girişinde polis tarafından kesildi.

‘Savunma Yürüyor’ sloganıyla Ankara girişinde durdurulan baro başkanlarına polis müdahale etti. “Kamu düzeni bozulduğu” gerekçesiyle baro başkanlarının yürüyüşüne izin vermeyen polis, hukukçulara tekme attı, kalkanlarla darp etti, bazı baro başkanlarının da gözlükleri kırıldı.

Baro başkanlarına yönelik müdahale büyük tepki çekerken, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) müdahaleye karşı Gaziantep’te dönüşümsüz ‘Onur Nöbeti’ başlatıldığını duyurdu. ÇHD, hükümet barolardan özür dileyene kadar nöbetin devam edeceğini belirtti.

Polis tarafından önü kesilen bir hukukçu ‘Kendi ülkemin başkentine yürüyeceğim ya, neden geçemiyorum?’ diye isyan ederken, yürüyüşleri engellenen baro başkanları oturma eylemine başladı.

ÇHD’nin Twitter hesabından yapılan duyuruda “Gaziantep’te avukat meslektaşlarımız, Baro Başkanlarına karşı gerçekleşen polis müdahalesine karşı, Yürütme, Barolardan özür dileyene kadar dönüşümsüz onur nöbetine başladılar. Savunma susmadı, susmayacak!” ifadelerini kullandı.