Son dakika… Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem!

Son dakika… Malatya’da 5 büyüklüğünde deprem!

AFAD, Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 21:06’da yerin 7 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin 5.3 büyüklüğünde ve yerin 4.6 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu.

AFAD, Malatya’nın Pütürge ilçesine saat 21:06’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi, depremin 5.3 büyüklüğünde ve yerin 4.6 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu.

Kandilli Rasathanesi’ne göre 21:11’den sonra Kale ilçesi ve Pütürge ilçesinde artçı depremler meydana geldi. Bu depremlerin en büyüğü 2.3 olarak ölçüldü.

Malatya Valiliği: Depremde 20 evde ağır hasar meydana geldi!

Malatya Valiliği, Pütürge ilçesinde saat 21:06’da yerin 7 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında “20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir” denildi.

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

* 05 Haziran 2020 günü saat 21.06 sıralarında ilimiz Pütürge İlçesi Çayköy Mahallesinde meydana gelen 5,3 şiddetindeki deprem çevre illerde de hissedilmiştir.

* Meydana gelen depremde; Kale İlçesi; Bent Mahallesinde kullanılmayan ve daha önceki depremde ağır hasar gören 2 evde hasar oluşmuştur,

* Pütürge İlçesi; Gözlüce Mahallesinde: 10 evde, Aslankent Mahallesinde: 1 evde, Esencik Mahallesinde : 2 evde, Taştepe Mahallesinde: 1 evde, Tepehan Mahallesinde: 3 evde, Örencik Mahallesinde: 1 ev olmak üzere toplam 2 İlçe 7 mahalle 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir.

* Deprem sonrası bütün mahalle muhtarlarına ulaşılmış, Jandarma Devriyeleri tarafından tepe lambaları açık bir şekilde deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarına devam edilmektedir.

“DEPREM ÇOK KORKUTUCUYDU”

Elazığ’da depremi hisseden vatandaşlardan Mehmet Duman, “Korkudan dolayı dışarı çıktık. Deprem iyi salladı” dedi.

Depremden dolayı dışarı çıktığını ifade eden başka bir vatandaş ise “Ben evde yatıyordum. Deprem çok korkutucuydu. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah beterinden saklasın” diye konuştu.

SON DEPREMLER

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER