Bu ilçede Koronavirüse hiç raslanmadı. İşte başarının sırları

Bu ilçede Koronavirüse hiç raslanmadı.

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde şuana kadar Koronavirüse hiç raslanmadı.

KAHRAMANMARAŞ’ta, mart ayında binin üzerinde gurbetçinin gelmesiyle koronavirüs vakalarının görülmesinden endişe edilen 12 bin 400 nüfuslu Nurhak ilçesinde bugüne kadar hiç vaka tespit edilmedi. Nurhak Belediye Başkanı  İlhamiBozan, ilçe halkının tüm kurallara uyduğunu ve ilçeye gelenlerin 14 gün karantinaya alınmasının bunda en önemli etken olduğunu söyledi. Başkan Bozan ilçedeki açık tüm iş yerlerinin, kurumların, toplu taşıma araçlarının Belediyesi tarafından dezenfekte edildiğini ve dezenfekte çalışmalarının  sürdüğünü söyledi.

 

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan salgının başladığı andan itibaren Belediye olarak alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını, dezenfekte  çalışmaların  titizlikle yapıldığını ve yapmaya devam ettiklerini belirtti.  Başkan Bozan alınan tüm tedbirlere vatandaşların ve esnafın riayetinin son derece yüksek olmasının işlerini kolaylaştırdığını söyledi.

Başkan İlhami Bozan şuana kadar yapılan çalışmaları şöyle özetledi.

*Belediye olarak açtığımız yabancı dil merkezi eğitim çalışmalarına ara verdik.

*Panlamış olduğumuz her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetleri erteledik ve bir kısmını iptal ettik.

*Personeli asgari düzeye indirerek, personelimizin de özverili çalışmaları ile rutin çalışmaları aksatmadık.

*Virusun başlaması ile ilk olarak dezenfeksiyon çalışmalarına başladık.

*Kendi imkanlarımızla hızlı bir şekilde Veteriner Hekim kontrolünde uygun dezenfektanı bularak, kurumumuzda oluşturduğumuz korona mücadele ekibi başta tüm kamu kurum-kuruluşlarını, tüm açık iş yerlerini ve ilçemizin tüm mahalle ve sokaklarını dezenfekte ettik.

*Eczane, banka, PTT, Akedaş gibi iş halkımızın çok kullandığı alanlar önceliğimiz oldu.

*Toplu taşıma araçları ve ticari taksiler düzenli olarak rutin dezenfeksiyon çalışmaları kapsamına alındı.

*Dezenfekte çalışmalarımız devam ederken diğer taraftan zabıta ekiplerimiz iş yerleri hijyen denetimleri ve fahiş fiyat artış denetimlerini gerçekleştirdiler.

*Başta belediye başkanımız olmak üzere meclis üyelerimiz ve personelimizle sürekli iş yerlerini ziyaret ettik korona virus konusunda bilgilendirdik. Esnafımızı hem dezenfeksiyon çalışmaları ile hemde düzenli ziyaretlerle bu zor günlerde yalnız bırakmadık.

*Bunun yanında pazara gelen esnaf ve vatandaşlarımızın ateşi ölçümleri gerçekleştirilip kolanya ve dezenfektan ile uygun girişleri sağlandı.

*Başta cenaze hizmetleri olarak her zaman mecburi toplanması gereken olaylarda sosyal mesafeyi koruyarak maske temin ettik.

*Salgın sebebi ile muhtaç aileleri unutmayarak herhangi bir yerden yardım almayan 196 aileye Nakdi yardımda bulunduk.

*Sokağa çıkma yasağına denk gelen Resmi Bayramlar ve özel günlerde halkımıza moral desteği ve bayamlarımızın önemini vurgulamak adına Belediyemiz anons sisteminden halkımıza müzik dinletisi yayınladık.

*Merkezi nüfusu minimum seviyeye indirmek için belediyemizin iş makinaları ile var gücümüzle yayla yollarının bakım onarım çalışmalarını yaptık ve hayvancılık yapan yetiştiricilerimze ulaşımda yardımcı olduk.

    

 

 

  

       

CHPBELEDİYELERİ.COM 17 Mayıs 2020