Erdoğan: 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma yasağı uygulanacak.9 İl için giriş-çıkış yasağı kalkıyor

Son dakika: Kabine toplantısı sona erdi… Erdoğan’ın toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, tele konferans yöntemi ile corona virüsü salgını ve ekonomik tedbirlerle ilgili konuları ele aldı. Toplantıda alınan kritik kararları duyurmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

İşte  Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Artık yarısını geride bıraktığımız Ramazan-ı Şerifimizi bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Rabbimden Ramazan ayının bereketini, rahmetini üzerimizden eksik etmemesini diliyorum.

Önümüzdeki günlerde gizlenen leyle-i kadrinizi bir kez daha tebrik ediyorum. Elleri öpülesi tüm annelerimizin anneler gününü bir kez daha tebrik ediyorum. Hayatta pek çok şeyin ikamesi olabilir ama annenin ikamesi asla mümkün değildir.

Gönüllerini hoş tutmalıyız. Onlar hayatta iken gönüllerini almalarını, bizlerden razı olmalarını sağlamalıyız. Özellikle koronavirüs salgınlarında Batı ülkelerindeki en büyük dramlar maalesef bakım evlerinde yaşanmıştır.

Ülkemizdeki ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart tarihinin üzerinden 2 ay geçti. Bu küresel salgına karşı 83 milyon hep birlikte verdiğimiz mücadeleyi devam ettiriyoruz.

İyileşen hasta sayımız giderek artıyor. Önümüzdeki bu güzel tablo bize salgın sürecindeki bazı kısıtlamaları kontrollü şekilde azaltarak hayatı normale döndürmeye yönelik adımları atmaya başlamaya izin verdi.

Türkiye’nin aralarında olduğu bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken bazılarında salgın sürüyor. Salgın döneminde en küçük bir rehavetin nasıl büyük felaketlere yol açabileceğinin dünyada ve ülkemizde pek çok örneği vardır.

Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Sokakta, markette, işyerinde her yerde fiziki mesafeyi koruyacağız. Kalabalık yerlerden uzak duracağız. Ellerimizi sık sık yıkayacağız.

Tamamen eski günlere geri dönmüyoruz, sadece salgın şartlarında hayatımızı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz.Aldığımız tedbirlerin özellikle normalleşme adımlarını da gerektiğinde genişletecek gerektiğinde sınırlandıracak şekilde yürüteceğiz.

Esnafımıza ve çalışanlarımıza ekmeklerini kazanabilecekleri şartları oluşturmaya çalışıyoruz.

Normalleşme programı kapsamında Sağlık Bakanlığımız bu adımların ne şekilde atılayacağıyla ilgili rehberler hazırladı. Kurumlarımız ve işletmelerimiz faaliyetlerini bu rehberlere göre yürütecektir.

16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının 18-19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ile 16.00 arasında evlere servis ve satış için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz. 9 ilimiz için daha şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Maraş, Urfa, Tekirdağ illerimizdir.

Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterler çerçevesinde berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler bugün itibariyle faaliyete başladı. Bu işletmelerimizden maske, fiziki mesafe, temizlik şartları başta olmak üzere belirlenen kurallara riayet ederek halkımıza hizmet vermelerini bekliyoruz.

Emeklilerimizin bu ay ki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz. Mayıs ayı işsizlik ödemelerini de öne çektik.

Cumhur ittifakı her türlü fitne, yalan, tahrik girişimine rağmen Türk milletinin bekasına sahip çıkma ilkesine bağlı kalmıştır.Türkiye’nin ekonomisinin çöktüğünü, salgının tırmandığını görmek için adeta yanıp tutuşanlara o duyguyu yaşatmayacağız. Bizim hesaplaşma yerimiz sandıktır.

 

 

 

Ayrıntılar Geliyor…