Son dakika… Erdoğan: Sokağa çıkma kısıtlaması 4 güne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında 31 ilde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan 31 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının 4 güne çıkarıldığını belirterek “23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında saat 15.12’de başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan birazdan açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

LİBYA VE İDLİB AÇIKLAMASI

Bir süredir olduğu gibi bu toplantımızda da ana gündem maddemiz koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yaptığımız ve yapacağımız çalışmalardı. Suriye, Libya başta olmak üzere güvenlik konularımızla ilgili değerlendirmelerde bulunduk.

Suriye, Libya başta olmak üzere güvenlik konularımızla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Koronavirüs salgınını fırsata çeviren Suriye rejiminin İdlib’deki saldırganlığını görüyoruz. Türkiye rejimin saldırganlığına geçit vermeyecektir. Ateşkesi ihlal eden rejim böyle devam etmesi halinde çok ağır kayıplarla bunun bedelini ödeyecektir.

İdlib’deki ateşkes iklimini bozmak için provakatif eylemler düzenleyen karanlık odaklara müsamaha göstermeyeceğiz. Türkiye kararlı duruşuyla Akdeniz’deki tüm oyunları bozmayı kararlılıkla sürdürecektir.

Libya ile yaptığımız mutabakat rahatsızlığının hala sürdüğü anlaşılıyor. Sığınmacılara karşı insanlık dışı tavırlarını sürdüren ülkelerin bu hukuksuz ve vicdansız tavırlarından vazgeçmelerini istiyoruz.

Libya’da darbeci Hafter’in yüzünün daha iyi görülmüştür. Uluslararası camiayı ülkenin meşru yönetimine destek vermeye davet ediyoruz.

38 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölücü örgütün koronavirüs mücadele günlerinde eylemlerine devam etmesi gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Son 2 haftada toplam 38 teröristi etkisiz hale getirdik. Türkiye’nin iç ve dış güvenliğiyle ilgili çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz.

BİR GÜNDE YAPILAN TEST SAYISI 40 BİNİ AŞTI

Koronavirüs salgının önüne geçmek için aldığımız önlemlerin meyvelerini toplamaya başladık. Test sayımızı günde 40 bin düzeyine çıkardık. Test vaka oranı, iyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor. Yoğun bakımda, solunum cihazına bağlı olan hastalarımız ile vefat eden hasta sayımız aynı sayıda devam ediyor.

KRİTİK İLAÇLARIN ÜRETİMİNE YERLİ FİRMALARIMIZ BAŞLADI

Hastanelerimizde olağanüstü yoğunluk yaşanmıyor. Sağlık görevlilerimize şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Ücretsiz maske dağıtımımız PTT ve eczaneler üzerinden sürüyor. Hiçbir konuda eksiğimiz bulunmuyor. Yoğun bakım solunum cihazlarının üretimi konusundaki çalışmalarımız başarıyla neticelendi. Kolları sıvadığımız tarihten 14 gün sonra bu cihazların üretimine başladık.

Solunum cihazların teknolojik girişimini gerçekleştiren Biosis’e, Baykar Makina, ASELSAN ve seri üretimi yapan Arçelik’e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu başarı milli teknoloji hamlesinin somut örneğidir.  Tıbbi cihaz ve ilaç başta olmak üzere atılımımızı kritik tüm alanlarda sürdüreceğiz. MKE’nin geliştirdiği mekanik solunum cihazıyla bu yarıştaki yerini almıştır. Milli Eğitim Bakanlığımızın gayretlerini de takdirle karşılıyoruz.

31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI 4 GÜNE ÇIKARILDI

22 Nisan akşamı 00.00’dan itibaren 23 Nisan zaten tatil, 24, 25, 26 00.00’a kadar devam edecek. Pazar günü 24.00’de sona erecektir. Bununla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımız tarafından kamuoyumuzla paylaşacaktır.

Fırıncı, sucu, gazete bayileri, medya mensubu başta olmak üzere tüm çalışanlara ve kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Amacımız önlemleri en titiz şeklinde uygulayarak salgının seyrini Ramazan Bayramı’na imkan verecek seviyeye indirmiş olmaktır. Bazı adımları bayram öncesinde atmaya başlayabiliriz.

Bu salgının üstesinden ancak 83 milyon hep birlikte hareket edersek gelebiliriz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sarıldığımız ölçüde geleceğimize güvenle bakabiliriz.

GENÇLERE YAZILIM SEKTÖRÜ ÇAĞRISI

Yazılım sektörü sizleri bekliyor, 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştireceğiz

CHP’Lİ BELEDİYELERE SERT TEPKİ

Asli işlerini yürütemeyen CHP’li belediyelerin ısrarla ve salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil, şov yapmaktır

 

Ayrıntılar geliyor…