Ana Sayfa Genel CHP’li belediyelerin yardımlarını ‘paralel yapıya’ benzete AKP’ye sert yanıt.

CHP’li belediyelerin yardımlarını ‘paralel yapıya’ benzete AKP’ye sert yanıt.

CHP: AKP, FETÖ’den ne öğrendiyse aynısını uygulamaya devam ediyor

CHP’li Engin Özkoç’tan, koronavirüsle mücadele kapsamında CHP’li belediyelerin yardımlarını ‘paralel yapıya’ benzeterek engellemeye çalışan AKP’ye FETÖ göndermeli sert yanıt.
 CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, koronavirüsle mücadele kapsamında CHP’li belediyelerin yardımlarını ‘paralel yapıya’ benzeterek engellemeye çalışan AKP’ye tepki gösterdi.

Engin Özkoç, KRT TV‘de canlı yayında Zafer Arapkirli‘ye yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerde AKP hükümeti tarafından kurulan ‘Vefa Sosyal Destek Grupları‘nı FETÖ’ye benzetti.

CHP’li Engin Özkoç’un canlı yayında yaptığı açıklamalar şöyle:

“Tam Fethullah tipi yardım örgütlenmeleri gibi. Aynı kendi kurdukları paralel yapının uzantısı, aynı tip örgütlenme anlayışı. Onlardan beraber yürüdükleri o yol esnasında ne öğrendilerse şimdi AKP iktidarı olarak aynısını uygulamaya devam ediyorlar.

Paralel yapıyı onlar çok iyi bilirler. Paralel yapının yoldaşlarıydı onlar. Paralel yapıyla birlikte varoldular. Paralel yapıdan öğrendikleri her şeyi de sürdürmeye devam ediyorlar.

Biz paralel yapı, maralel yapı anlamayız. Bizim ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’dir. Onların Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili oynadıkları her oyunun farkındayız. Bizim yaptıklarımız, bizim yürüdüğümüz yol Cumhuriyet’in yoludur. Ve açık, şeffaf, nettir! Milletimiz için, milletimizin geleceği için Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı için uğraşıyoruz.

Onların yürüdükleri yol ise, onlar kendi paralel yapı zamanında yaşattıklarını ülkeye hala daha yaşatıklarını görüyoruz. Onların yolu da bellidir! Millet er ya da geç bunu anlayacaktır diye düşünüyorum.”

 

Haber: https://www.gercekgundem.com/siyaset/175083/chp-akp-fetoden-ne-ogrendiyse-aynisini-uygulamaya-devam-ediyor