Muhtar’dan örnek çalışma

Muhtar’dan örnek davranış

İstanbul-Üsküdar Selimiye Mahallesi Muhtarlığı Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanılan bu sıkıntılı günlerde semt sakinlerinin her türlü yardımına koşuyor. Evden çıkamayan rahatsızlığı bulanan, vatandaşların ve 65 yaş üstü sakinlerin her türlü ihtiyacına cevap veriyor. Çeşitli ihtiyaçlarını dışarı çıkamadığı için karşılayamayan kişilerin yardımına koşa muhtarlık aynı zaman da ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi yardımında bulunuyor.

Selimiye Mahallesi Muhtarı Haluk Yege evden çıkmayan 65 yaş üstü ve rahatsızlıkları bulunan sakinlerin alışveriş gibi dışarıda yapmak zorunda oldukları işlerinin yapılmasında muhtarlık olarak yardımcı oluyoruz dedi. Yege aynı zaman da yardıma ihtiyacı olan ailelere gıda yardımında bulunuyoruz dedi. Muhtar Yege şu ana kadar 40 aileye gıda kolisi yardımında bulunduklarını ve bu yardımların devam edeceklerini söyledi. Yege bu yardımların yine yardım etmek isteyen semt sakinlerinin desteğiyle yaptıklarını ve bu desteğin devam etmesi dileğindeyiz dedi.

Muhtar Yege sözlerine şöyle devam etti; aslında bizim yaptığımız iş yardım etmek isteyen semt sakinlerini ihtiyacı olanlarla buluşturmak, her zaman birlik ve dayanışma içinde yaşayan Selimiye Mahallesi sakinleri bu zorlu süreçte de mahalle  ve yardımlaşma kültürünün tüm hızıyla devam ettiğini kanıtladılar.

Yege ayrıca evden çıkmama uyarısına semt sakinlerin büyük bir titizlikle uyduklarını ve şu ana kadar her hangi bir Koronavirüs vakasına raslanmadığını söyledi.

Yege yardıma ihtiyacı olanların Muhtarlıkla temasa geçmelerini istedi.