Kaftancıoğlu kararına tepkiler.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezası hakkında konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını doğru bulmadığını söyleyen İmamoğlu, “Türkiye’nin hukuk yoluyla gündem yaratarak, insanları suçlayarak, yargılayarak, insanları kutuplaştırmak gibi yol ve yöneteme ihtiyacımız yok. Tam tersine adalet duygusu, hukukun işleyişi toplumu birleştirmeli ve gerçekten inancı bu topraklara daha büyütmeli.

Sabah da söylemiştim, karar üzücüdür. Elbette ki karar can sıkıcıdır. Canan Kaftancıoğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin, Türkiye’nin en büyük kentinin il başkanıdır. O manada bu yol haritasında Canan Kaftancıoğlu’nun daima yanındayız. Bu hukuksuzluğun üst mahkemede giderileceğini inanıyorum.

 Türkiye’mizin bu konuda en doğru kararı verecek, hakimleri, savcıları her şeye rağmen vardır.

En doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Ben de hem il başkanı, hem de yol arkadaşı olarak Canan Hanım’ın yanındayım. İnanıyorum bu konu çözümlenecek ve ülkenin gündeminden kalkacak ve biz işimize bakacağız. Bizler yine kol kola bir arada ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz. Bu gündemden kurtulmamız gerekiyor” diye konuştu.

Tunç Soyer’den Kaftancıoğlu’na destek: Yanında durmaya devam edeceğim

Tunç Soyer, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezası almasına tepki gösterirken Canan Kaftancıoğlu’na desteğini yineledi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezası almasına tepki gösterdi.

Tunç Soyer’in açıklaması şöyle oldu:

“Canan Hanım’ı yakından tanıyan bir insan olarak hiç hak etmediğini düşünüyoruz.

İnanıyorum ki, Türkiye’de hakimler, savcılar var. Aldığı cezanın kaldırılacağını, beraat edeceğini düşünüyorum.Ben de onun yanında durmaya, elimden geleni yapmaya gayret edeceğim.”

Ne olmuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün birkez daha hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu’na hapis cezası verildi. Ceza ertelenmedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları gerekçe gösterilerek 5 ayrı suçlamadan 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve avukatları son savunmalarını tamamlandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  toplam 9 yıl 8 ay 20 gün cezasına çarptırıldı. Tutuklama kararı verilmezken, karar istinaf mahkemesine gidecek.