İmamoğlu; İsrafın boyutunu hissettirmek istiyorum

Yenikapı’daki araçların ne zaman sergileneceği sorusuna ve bu konuyla ilgili eleştiriler olduğuna yönelik hatırlatmaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz, israfı topluma anlatmak istiyoruz. İsrafın boyutunu hissettirmek istiyoruz. Bakın yaptığımız şey, israfla ilgili aslında ne kadar boş vermişlik olduğunu gözler önüne sermek ve kamunun parasının ne kadar kötü harcandığını göstermek. Bunu sonuna kadar da göstereceğiz. Başka örneklerini de ortaya koyacağız. Bu, siyasi bir mesele değildir” dedi. Öte yandan İBB, bağlı kuruluşla ve iştirakleri tarafından kiralanmış araçlardan iade edilecek olanlarla ilgili açıklamanın 8 Eylül Pazar günü saat 12.00’de yapılacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına katılmak üzere kente geldi. İmamoğlu’nun kentteki ilk durağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. İmamoğlu, Konak’taki merkez bina girişinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

İmamoğlu ve Soyer, yoğun ilginin yarattığı izdiham nedeniyle binaya zorlukla girebildi. İkili, başkanlık makam odasında kameralar karşısına geçti. İmamoğlu, Soyer’e İstanbul temalı bir seramik tablo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da İmamoğlu’na İzmir Saat Kulesi’nin minyatürünü hediye etti.

Basın mensuplarının görüntü almasının ardından, başkanlar ve beraberlerindeki heyet, kısa bir toplantı yaptı. Toplantının ardından, İmamoğlu ve Soyer bir kez daha kameraların karşısına geçti.

İlk sözü alan Soyer, İBB Başkanı’nı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İzmir’de onur konuğu olması gerçekten lafta kalan bir şey değil. Onur duyduğumuz bir buluşma. Aslında bu gecikmiş bir buluşma. Sevgili başkanımla, kampanya döneminde birlikte miting yapmak gibi bir hayalimiz vardı, gerçekleşemedi. Ondan sonra tekrar bir niyetlendik, seçimlerin yenilenmesi kararı çıktı ve nihayet bugüne geldik. Böyle anlamlı bir günde burada olmasından dolayı çok mutlu olduğumu paylaşmak isterim” dedi.

“KOLEKTİF UYUMLA ÇALIŞACAĞIZ”

İmamoğlu da İzmir’de olmaktan keyif aldığını belirterek, “İstanbul ve İzmir’in buradaki birlikteliği, Türkiye için muazzam bir enerji doğuracaktır. Bu ister tarımda, ister ekonomide, ister kültür sanatta olsun Türkiye için çok önemli. Öncü politikaları, tasarımları geliştirecek iki yetenekli, iki yaratıcı kentten bahsediyorum. Her ne kadar kağıt üzerinde iki kentin nüfusunun 20 milyonun üzerinde olduğunu düşünsek de aslında çok aktif 22-23 milyonluk iki kentin birleşiminden bahsediyoruz. Ondan dolayı sorumluluğumuz büyük. Hem bizim hem Tunç Soyer başkanımın müthiş bir kolektif çalışma ruhumuz var. Her ikimiz ve diğer büyükşehir belediye başkanlarımız da bu kolektif ruhla Türkiye için çok güzel işler yapacağız” diye konuştu.

“POLEMİĞİN PARÇASI OLMAYACAĞIM”

İki başkanın konuşmalarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. İmamoğlu, “Bakan Soylu pazar günü kayyımla ilgili bir açıklama yapacağını söyledi. Bu konuda ne söylersiniz” sorusuna, “Bir kere ben, polemiklerle ilgilenmiyorum. Aslında polemik üretmek bir marifetmiş gibi bir ortam yaşanıyor. Ben onun bir parçası asla olmayacağım. Az önce kurduğum cümleler, bence çok anlamlı ve sayın başkanımızın kurduğu çok anlamlı proje cümleleri ve birliktelik cümleleri bizim için en değerli olanları. Diğeri lafı güzaf bizim için, hiçbir önemi yok” yanıtını verdi.

“TASARRUFU ÖNCELEMEMİZ GEREKİYOR”

İmamoğlu’na, Yenikapı’daki araçların ne zaman sergileneceği soruldu ve bu konuyla ilgili eleştiriler olduğu iletildi. İmamoğlu, bu soruyu, “Biz, israfı topluma anlatmak istiyoruz. İsrafın boyutunu hissettirmek istiyoruz. Bakın yaptığımız şey, israfla ilgili aslında ne kadar boş vermişlik olduğunu gözler önüne sermek ve kamunun parasının ne kadar kötü harcandığını göstermek. Bunu sonuna kadar da göstereceğiz. Başka örneklerini de ortaya koyacağız. Bu, siyasi bir mesele değildir. Şu an ülkenin ekonomik sıkıntılarının, problemlerinin, işsizliğin Türkiye’deki piyasa durgunluğunun en tavan yaptığı bir ortamda kamunun israfı engellemedi. Bu nedenle tasarrufu öncelememiz gerekiyor. Biz tasarruf yapıyoruz kardeşim. Lüzumsuz masrafları ortadan kaldırıyoruz” şeklinde yanıtladı.

“HÜKÜMET DE İSRAFTAN DERS ÇIKARSIN”

Devletin tüm kurumlarının tasarruf yapmak adına kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Hükümet, daha iyi hizmet vermek adına, yaptığımız işlemden ders çıkarsın. Bundan sadece biz değil, bizim gibi CHP’li belediyeler de ders çıkarsın, diğer siyasi partili belediyeler de ders çıkarsın. Arkadaşlarım, şu anda sizi bilgilendirmek için hazırlıklarını yapıyorlar. Bunun görülmeyen kısmı da var. Daha önce ne yazık ki çok hovardaca harcanan paralarla muhafaza edilmiş birçok araç, 23 Haziran’dan hemen önce devirleri yapılmış veya iadeleri yapılmış. Olsun, o da bir kazanım. Onların da tespitleri var. Tümüyle bunları sizleri aydınlatacak şekilde anlatacağız pazar günü” dedi.

Kaynak:Sözcü 6 Eylül 2019