­čôŻ´ŞĆMansur Yava┼č Tarihi Kentler Birli─či Ba┼čkan─▒ se├žildi: AKP’li isme fark att─▒

Mansur Yava┼č Tarihi Kentler Birli─či Ba┼čkan─▒ se├žildi: AKP’li isme fark att─▒ABB Ba┼čkan─▒ Mansur Yava┼č, Hatay B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ ├ľnt├╝rkÔÇÖe fark atarak Tarihi Kentler Birli─či Ba┼čkan─▒ se├žildi.

Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Mansur Yava┼č, Tarihi Kentler Birli─či Ba┼čkan─▒ se├žildi. Yava┼č, Hatay B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet ├ľnt├╝rkÔÇÖe fark att─▒.

Yava┼čÔÇÖa ilk tebrik ─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Ekrem ─░mamo─čluÔÇÖndan geldi.

─░mamo─člu sosyal medya hesab─▒ndan yapt─▒─č─▒ payla┼č─▒mda ┼čunlar─▒ kaydetti:

“Yerel y├Ânetimlerimiz i├žin yeni bir d├Ânem ba┼čl─▒yor. De─čerli arkada┼člar─▒m, Tarihi Kentler Birli─či Ba┼čkan─▒ se├žilen Mansur Yava┼čÔÇÖ─▒ ve Sa─čl─▒kl─▒ Kentler Birli─či Ba┼čkan─▒ se├žilen Cemil TugayÔÇÖ─▒ tebrik ediyor, ba┼čar─▒lar diliyorum.”

─░stanbulÔÇÖda ger├žekle┼čtirilen 2024 y─▒l─▒ 1. Ola─čan Meclis Toplant─▒s─▒’nda Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Mansur Yava┼č, Tarihi Kentler Birli─čiÔÇÖnin yeni ba┼čkan─▒ oldu. ─░stanbul Pendik’te bir otelde yap─▒lan meclis oturumuna birli─čin ba┼čkanl─▒─č─▒n─▒ s├╝rd├╝ren AKPÔÇÖli Kahramanmara┼č B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Hayrettin G├╝ng├Âr ├žocuklar─▒n─▒n ├╝niversite s─▒nav─▒na girmesini gerek├že g├Âstererek kat─▒lmad─▒. Birli─čin CHPÔÇÖli ├╝yeleri Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Mansur Yava┼čÔÇÖ─▒, ba┼čkan aday─▒ olarak g├Âsterdi. AKPÔÇÖli ├╝yelerin aday─▒ da Hatay B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet ├ľnt├╝rk oldu.

Yava┼č: ÔÇťHem k├╝lt├╝r├╝m├╝z├╝ koruyoruz, hem gelecek ku┼čaklara aktar─▒yoruzÔÇŁ

Birlik ba┼čkanl─▒─č─▒na aday g├Âsterilen Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Mansur Yava┼č oy verme i┼člemleri s─▒ras─▒nda yapt─▒─č─▒ a├ž─▒klamada ÔÇťTarihi Kentler Birli─čiÔÇÖne Beypazar─▒ Belediye Ba┼čkan─▒yken kurucu ├╝ye olmu┼čtum 2000 y─▒l─▒nda. 2000 y─▒l─▒ndan 2019 y─▒l─▒na kadar ├žok g├╝zel ├žal─▒┼čmalar yap─▒ld─▒. Yine 2019ÔÇÖda Ankara B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ oldu─čumuzda da yapt─▒─č─▒m─▒z ├žal─▒┼čmalar birka├ž tane ├Âd├╝l ald─▒. Tarihin, k├╝lt├╝r├╝n korunmas─▒ bizim atalar─▒m─▒za kar┼č─▒ en b├╝y├╝k borcumuzdur. Gelece─če bunlar─▒n uzanmas─▒ laz─▒m ve bunun da sonu├žlar─▒n─▒ ben hem Beypazar─▒’nda g├Ârd├╝m. Ankara’da da g├Ârece─čiz. Hem k├╝lt├╝r├╝m├╝z├╝ koruyoruz, hem gelecek ku┼čaklara aktar─▒yoruz. Bir yandan da turizm ve istihdam sa─čl─▒yorÔÇŁ dedi.

AKP’N─░N ADAYI ├ľNT├ťRK: CHP’N─░N YER─░NDE OLSAM ADAY ├çIKARMAZDIM

AKPÔÇÖnin aday─▒ Hatay B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet ├ľnt├╝rk de HatayÔÇÖ─▒ sarsan 6 ┼×ubat depremini hat─▒rlatarak ÔÇťHatay kadim bir ┼čehir. Medeniyetler ┼čehri, tarih ┼čehri. Bildi─činiz gibi Roma d├Âneminde d├╝nyan─▒n ├╝├ž├╝nc├╝ b├╝y├╝k ├╝lkesi. B├Âyle bir tarih olunca da b├Âyle bir g├Ârev i├žin aday olduk. ─░n┼čallah Hatay’─▒m─▒zla beraber ├╝lkemizdeki t├╝m tarihi eserleri aya─ča kald─▒rmak i├žin bu ├╝lke i├žinde hem de uluslararas─▒ platformda gayret g├Âsterece─čiz. Bu i┼čin biraz siyasetin d─▒┼č─▒nda olmas─▒ gerekti─čini d├╝┼č├╝n├╝yorum. ├ç├╝nk├╝ tarih, k├╝lt├╝r, medeniyetler ┼čehri olan bir ┼čehir yerler bir olmu┼č. Ben Cumhuriyet Halk PartisiÔÇÖnin yerinde olsayd─▒m bu konuda hassas davran─▒r, aday bile ├ž─▒kartmazd─▒mÔÇŁ diye konu┼čtu.

Yap─▒lan oylama sonucunda, Tarihi Kentler Birli─čiÔÇÖnin yeni ba┼čkan─▒ 495 oyla Mansur Yava┼č oldu. Rakibi Hatay Belediye Ba┼čkan─▒ Mehmet ├ľnt├╝rk ise 221 oy ald─▒.