📽️Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığına Ekrem İmamoğlu seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi, birliğin yeni yönetimini belirlemek üzere Ankara’da toplandı. TBB Başkanlığı’na 515 oy alan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi.

İmamoğlu’nun rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oyda kaldı.

İmamoğlu Başkanlığa seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Devraldığımız Belediyeler Birliği’nin encümeninde diğer partilerden tek bir kişi yok. Az önce saydım 2 üye MHP, geri kalanının tamamı AKP üyesi. Geldiğimiz nokta bu yanlışı düzeltme noktasıdır, onun için önemli bir başlangıç. Ne yazık ki tüm çabamıza ve talebimize rağmen, bu listenin birlikte çıkarılan bir listeye dönüşmesine AK Parti’den onay gelmedi. Liste çıkaracaklarını dün bildirdiler. Yoksa çoğunluk olduklarını bildikleri için böyle yapıyorlar suçlaması yanlış tam aksine; tümüyle yoğun bir çaba gösterilmiştir. Bu demokratik talebimize dönüş yapılmamıştır.

AKP grubunun adayı Ahmet Metin Genç’in bu söylediği doğru değildir. Doğru söylediği bazı şeyler de vardı. Onlar da özellikle belediye başkanının özlük hakları, belediyelerin gelirleri vb hususlar kesinlikle buradaki herkesin altına imza atacağı hususlardır da kime söyledi onu anlamadık. Bunun takipçisi olacağız merak etmesin. Bulunduğu ilde de AKP’li milletvekilleri var. Onlarla oturup bir an önce onlarla Meclis’e önerge vermelerini bekliyorum