­čôŻ´ŞĆT├╝rkiye Belediyeler Birli─či ba┼čkanl─▒─č─▒na Ekrem ─░mamo─člu se├žildi

─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Ekrem ─░mamo─člu, 515 oyla T├╝rkiye Belediyeler Birli─či Ba┼čkanl─▒─č─▒na se├žildi.

T├╝rkiye Belediyeler Birli─či (TBB) Meclisi, birli─čin yeni y├Ânetimini belirlemek ├╝zere Ankara’da topland─▒. TBB Ba┼čkanl─▒─č─▒’na 515 oy alan ─░stanbul B├╝y├╝k┼čehir Belediye (─░BB) Ba┼čkan─▒┬áEkrem ─░mamo─člu┬áse├žildi.

─░mamo─člu’nun rakibi Trabzon B├╝y├╝k┼čehir Belediye Ba┼čkan─▒ Ahmet Metin Gen├ž ise 250 oyda kald─▒.

─░mamo─člu Ba┼čkanl─▒─ča se├žilmesinin ard─▒ndan a├ž─▒klamalarda bulunuyor.

─░mamo─člu’nun a├ž─▒klamalar─▒ndan ├Âne ├ž─▒kanlar ┼č├Âyle:

“Devrald─▒─č─▒m─▒z Belediyeler Birli─či’nin enc├╝meninde di─čer partilerden tek bir ki┼či yok. Az ├Ânce sayd─▒m 2 ├╝ye MHP, geri kalan─▒n─▒n tamam─▒ AKP ├╝yesi. Geldi─čimiz nokta bu yanl─▒┼č─▒ d├╝zeltme noktas─▒d─▒r, onun i├žin ├Ânemli bir ba┼člang─▒├ž. Ne yaz─▒k ki t├╝m ├žabam─▒za ve talebimize ra─čmen, bu listenin birlikte ├ž─▒kar─▒lan bir listeye d├Ân├╝┼čmesine AK Parti’den onay gelmedi. Liste ├ž─▒karacaklar─▒n─▒ d├╝n bildirdiler. Yoksa ├žo─čunluk olduklar─▒n─▒ bildikleri i├žin b├Âyle yap─▒yorlar su├žlamas─▒ yanl─▒┼č tam aksine; t├╝m├╝yle yo─čun bir ├žaba g├Âsterilmi┼čtir. Bu demokratik talebimize d├Ân├╝┼č yap─▒lmam─▒┼čt─▒r.

AKP grubunun aday─▒ Ahmet Metin Gen├ž’in bu s├Âyledi─či do─čru de─čildir. Do─čru s├Âyledi─či baz─▒ ┼čeyler de vard─▒. Onlar da ├Âzellikle belediye ba┼čkan─▒n─▒n ├Âzl├╝k haklar─▒, belediyelerin gelirleri vb hususlar kesinlikle buradaki herkesin alt─▒na imza ataca─č─▒ hususlard─▒r da kime s├Âyledi onu anlamad─▒k. Bunun takip├žisi olaca─č─▒z merak etmesin. Bulundu─ču ilde de AKP’li milletvekilleri var. Onlarla oturup bir an ├Ânce onlarla Meclis’e ├Ânerge vermelerini bekliyorum