­čôŻ´ŞĆBilecik’te CHP’li ve AKP’li meclis ├╝yeleri ‘bor├žlanma’ yetkisi oylamas─▒nda ortakla┼čt─▒: MHP’liler ‘hay─▒r’ dedi

Bilecik Belediyesi’nin belediye meclis toplant─▒s─▒nda ba┼čkan Melek M─▒zrak Suba┼č─▒, i├ž bor├žlanma yetkisi istedi. CHP’li ve AKP’li ├╝yeler evet oyu kullan─▒rken, MHP’li ├╝yeler hay─▒r oyu kulland─▒.

> <

Bilecik┬áBelediyesi May─▒s ay─▒ ola─čan Belediye Meclis toplant─▒lar─▒n─▒n 1. Bile┼čiminde Bilecik Belediye Ba┼čkan─▒┬áMelek M─▒zrak Suba┼č─▒, i├ž bor├žlanma yetkisi isterken,┬áAKP’li ├╝yeler, ÔÇśEvetÔÇÖ MHPÔÇÖli ├╝yeler ise, ÔÇśHay─▒rÔÇÖ oyu kulland─▒. G├╝ndem maddesi oy ├žoklu─ču ile kabul edilirken Ba┼čkan Suba┼č─▒, ÔÇťAK Parti grubuna da Cumhuriyet Halk Partisi grubuna da te┼čekk├╝rlerimi sunuyorumÔÇŁ dedi.

Bilecik Belediye Meclisi May─▒s ay─▒ toplant─▒lar─▒n─▒n ilk birle┼čimi ┼×eyh Edebali K├╝lt├╝r ve Kongre MerkeziÔÇÖnde Belediye Ba┼čkan─▒ Melek M─▒zrak Suba┼č─▒ÔÇÖn─▒n ba┼čkanl─▒─č─▒nda ger├žekle┼čti.G├╝ndemin 6. Maddesinde, ÔÇť─░├ž bor├žlanma konusunda Belediye Ba┼čkan─▒na yetki verilmesi konusuÔÇŁ g├Âr├╝┼č├╝ld├╝.

Ba┼čkan Suba┼č─▒, ┼č├Âyle konu┼čtu:

”┼×u an 64 milyon civar─▒nda kaba taslak bir borcumuz bulunuyor. Kasam─▒zda bulunan para bunun ├žok alt─▒nda ve kar┼č─▒lamayacak durumda. Bunun i├žinde esnaf─▒m─▒z─▒n faturalar─▒ da mevcut. Biz bunun i├žin bor├žlanma istiyoruz. Evet, yasal hakk─▒m─▒z. B├╝t├žemizin y├╝zde 10ÔÇÖu kadarm─▒┼č yani 720 milyon bu y─▒l yap─▒lacak bor├ž limiti 72 milyon. Bize hi├žbir banka 72 milyon vermez. Biz de zaten 72 milyon talep etmiyoruz. Biz, bankalar─▒n bize a├žt─▒─č─▒ ├Ân g├Âr├╝┼čmelerde yapt─▒─č─▒m─▒z 15-20 milyon civar─▒nda zannediyorum bir kredi a├ž─▒lacak. Zaten bizim rahat ├Âdeyebilece─čimiz limit budur. Biz burada rahatlamak istiyoruz. ├ç├╝nk├╝ bizim ┼ču an sadece 26 milyon kasam varsa, 23 milyon maa┼č ├Âd├╝yoruz.ÔÇŁ

─░├ž bor├žlanma konusunun g├Âr├╝┼č├╝ld├╝─č├╝ maddeye┬áCHP ve AKP’li meclis ├╝yeleri, ÔÇśEvetÔÇÖ y├Ân├╝nde oy kullan─▒rken MHPÔÇÖli ├╝yeler, ÔÇśHay─▒rÔÇÖ oyu kulland─▒.

G├╝ndem maddesi CHPÔÇÖli ve AKP’li ├╝yelerin oylar─▒ ile oy ├žoklu─ču ile kabul g├Ârd├╝. Suba┼č─▒, oylama sonras─▒, ”AK Parti grubuna da Cumhuriyet Halk Partisi grubuna da te┼čekk├╝rlerimi sunuyorum” dedi.