Ana Sayfa İlçeler Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz Teleferik kazası soruşturmasında tutuklanmıştı. Özgür Özel: ‘Karar...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz Teleferik kazası soruşturmasında tutuklanmıştı. Özgür Özel: ‘Karar hukuki değil siyasidir.’ 

Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 4 kişi tutuklandı. Gözaltında bulunan 9 kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklama kararı sonrası CHP lideri Özgür Özel’den açıklama geldi.

Özel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*Antalya’daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz.

*Ancak Soma’dan İliç’e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir.

*Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir.

*Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Adliyesi önünde açıklama yaptı. Nail Kamacı, şu ifadeleri kullandı;

*Bu olay 3 gün önce olmuştu. Olduktan sonra 23 saat içerisinde kurtarma çalışmaları yapıldı ve tamamlandı. O günden bu yana soruşturma yürütülüyor. Bugün arkadaşlarımız adliyeye çağrıldı. İçinde belediye başkanı olan Mesut Kocagöz arkadaşımızın da olduğu 6 kişi tutuklanmaları istemiyle hakimliğe gönderildi. Ve onların içerisinde 5 kişi tutuklandı.

*Bunlardan bir tanesi şu anda Kepez Belediye Başkanı olan Mesut Kocagöz’dür. Mesut yalnız değildir. Tek bir neden var, tutuklama için. Neden, ağır şey bakım hizmetleri iki ayda bitmedi de 20 günde 30 günde bitti diye. Sadece o. Bu başka hiçbir şey yok.

*İktidarın demokrasi anlayışı işte tam budur. O yüzden hükümet istifa. Geçen günlerde, geçen aylarda Erzincan İliç’teki altın madeninde 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup orada 6 kişi tutuklanmış, esas sorumlu Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye aday gösterilmişti. Başında adalet ve kalkınma olan partinin adalet anlayışı budur. Yazıklar olsun.

*Öyle kolay kolay pabuç bırakmayacağız. Ankara’dan Ali Mahir Başarır ve diğer arkadaşlarımız, genel başkan yardımcıları gelecek. Bu olay bitmeyecek.

*Değerli arkadaşlar. Amacımız hiç kimseye zarar vermek değildir. Biz haklı talebimizi kamuoyu önünde haykırmak için burada toplandık. Biz başkanımızı yedirmeyiz.